Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Почаївська лавра більше не зможе видобувати пісок. Немає спеціального дозволу

Державна служба геології та надр України скасувала 77 дозволів на користування корисними надрами, а все через те, що невідомі кінцеві власники-видобувачі. Заборона стосується і Почаївської лаври, що на Тернопільщині.

Інформаційне агентство NADRA.INFO із посиланням на наказ Голови Держгеонадр Романа Опімаха від 28.03.2023 №176 повідомило наступне:

“Спецдозволи зупинено відповідно до п. 2 ч. І ст. 57 Кодексу України про надра,  у зв’язку із відсутністю у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань відомостей про кінцевого бенефіціарного власника або інформації про його відсутність. Таку вимогу передбачають зміни до законодавства у сфері користування надрами, які набрали чинності 28.03.2023″.

У Держгеонадрах нагадують, що відповідно до Кодексу України про надра протягом 20 календарних днів після зупинення дії спеціального дозволу на користування надрами надрокористувач зобов’язаний зупинити проведення робіт, передбачених відповідним спеціальним дозволом на користування надрами, на наданій йому в користування ділянці надр. Надрокористувачі мають 30 календарних днів на оновлення реєстраційних даних.

Жителька Тернопільщини отримала 3000 штрафу за те, що палила траву

Цивільні люди показують гарні результати: як у Тернополі готують бійців “Люті” (відео)