Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Петиція про започаткування дня вшанування захисників Маріуполя набрала необхідну кількість голосів

Станом на 30 березня петицію підтримало понад 27 тисяч українців. Таким чином збір підписів завершено, оскільки петиція набрала понад необхідних для розгляду Президентом 25 тисяч голосів.

Керівниця громадської організації “Асоціація родин захисників “Азовсталі”, дружина командира полку “Азов” Катерина Прокопенко зареєструвала на сайті президента України петицію з проханням  започаткувати в Україні день вшанування захисників Маріуполя 20-го травня.

У військовому формуванні “Азов” закликали підтримати звернення.
“Рік тому Маріупольський гарнізон робив неможливе –  в повному оточенні стримував в рази переважальні сили противника. Україна отримала час на перемовини про поставку озброєння від країн-партнерів, а українські війська змогли перегрупуватись”, – йдеться у повідомленні.

Петицію зареєстрували 23 березня. За перший день звернення набрало понад 18 тисяч підписів.

В “Азові” додають, що започаткування дня вшанування захисників Маріуполя  стане даниною пам‘яті тим, хто загинув, захищаючи місто та його мешканців. А також тим, хто вижив, однак  досі знаходиться у російському полоні.

“Оборонці Маріуполя вписали свої імена в історію. День вшанування – символічне відображення того, що Україна ніколи не забуде їх подвиг”,  зазначають військовослужбовці.
Саме 20 травня тисячі оборонців Азовсталі вийшли із обстрілюваного меткомбінату за наказом зберегти життя, який передало вище командування. Пізніше захисники Маріуполя потрапили до російського полону.

На Тернопільщині змінили комендантську годину

Нові онлайн казино України