Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Переваги та недоліки спальних мішків

Однією з найважливіших речей для туриста, який любить ходити в походи, є спальний мішок.

Завдяки йому мандрівник має змогу повноцінно виспатися і відпочити в різних природних умовах. Спальні мішки можна використовувати як ліжко та ковдру, навіть за екстремальних температур. Завдяки хорошій теплоізоляції вони будуть зігрівати в сильні морози, берегти від вітру та дощу.

Які бувають спальні мішки

Вибираючи туристичне спорядження для сну, можна легко розгубитися. В асортименті є безліч різноманітних спальних мішків, кожен з яких має свої переваги та недоліки. Головною і найважливішою відмінністю є наповнювач. Варто докладно розглянути найпопулярніші варіанти, щоб остаточно визначитися.

Синтетичні спальні мішки

Спальні мішки із синтетичних матеріалів найкраще підходять для використання влітку та в міжсезоння. Найчастіше в таких моделях як наповнювач виробники використовують мікрофібру чи порожнисте волокно. Основні переваги синтетичних спальних мішків:

  • здебільшого такі моделі можна прати у пральній машині, вони не линяють;
  • не спричиняють алергічних реакцій;
  • швидко сохнуть, не гниють від надмірної вологи;
  • добре зберігають тепло;
  • мають доступну ціну;
  • не потребують особливого догляду.

Недоліками спальних мішків із синтетичним наповнювачем є їхні великі габарити та вага. Вони важчі, ніж аналогічні пухові моделі. Крім того, вони швидше втрачають форму й не такі довговічні.

Пухові спальні мішки

Спальні мішки Travelersclub із пуховим наповнювачем вважаються найтеплішими. Деякі моделі можна використовувати за температури до −30 °C. Для літа такі спальники будуть надто теплими. Важливо, щоб пух був з пір’ям водоплавних птахів, це забезпечить додаткову водонепроникність і теплоізоляцію.

Основними перевагами таких спальних мішків є:

  • оптимальне співвідношення тепла та ваги виробу;
  • невеликі габарити й легке стискання;
  • міцність і довговічність.

Недоліками пухових спальних мішків є висока вартість, якщо порівняти із синтетичними. За ними також потрібен особливий догляд та спеціальні умови чищення, вони легко намокають і дуже довго сохнуть. Крім того, такий варіант не підходить алергікам.

Щоб спальний мішок служив максимально довго та в ньому було комфортно, варто ретельно обирати виробників туристичного спорядження. В інтернет-магазині Travelersclub ви знайдете вироби тільки перевірених брендів, таких як Terra Incognita, Kelty, Turbat, Pinguin та інші. Окрім спальних мішків, в асортименті є все необхідне для вдалого туристичного походу.

На війні загинув молодий Герой з Тернопільщини (ФОТО)

На Тернопільщині 16-річний водій з пасажиром на мотоциклі потрапили у ДТП