Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині судитимуть 41 депутата державної думи росії

Правоохоронці зібрали неспростовні докази вини 41 депутата державної думи рф, які сприяли захопленню частини східних регіонів України. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Тернопільській області.

15 лютого минулого року підозрювані підтримали постанову щодо звернення до президента росії з проханням визнати «незалежність» окупованих районів Донецької та Луганської областей. А вже через тиждень проголосували за ратифікацію «договору про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу» між країною-агресором і терористичними організаціями «л/днр».

Тим самим посадовці сприяли реалізації кремлівського плану із захоплення України.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили російським депутатам про підозру за частиною 3 статті 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) і направили до суду обвинувальні акти.

Підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

До слова, минулого місяця СБУ передала до суду обвинувальні акти стосовно ще 55 депутатів держдуми рф та наразі здійснює заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили співробітники СБУ Вінницької, Івано-Франківської та Тернопільської областей за процесуального керівництва органів прокуратури.

Товариський, мудрий і розсудливий: Тернопільщина попрощалася з Героєм Юрієм Воляницьким (ФОТО)

На Тернопільщині п’янка сусідів завершилася бійкою