Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині відкрили унікальний пам’ятник Тарасові Шевченку

9 березня на території Індустріального парку «Західноукраїнський промисловий ХАБ» у Великоберезовицькій громаді відкрили пам’ятник Тарасові Шевченку.

Погруддя Кобзаря розміщене на постаменті з механізмів різної сільськогосподарської техніки. Поруч на сотах – рядки Шевченка: “У кожного своя доля і свій шлях широкий”. Біля підніжжя пам’ятника розгорнута книга із вирізьбленою ще однією цитатою поета.

“Виповнюється 209-та річниця від дня народження великого українця, поета, художника, мислителя, пророка Тараса Григоровича Шевченка. Наш Кобзар – це код української нації. Він – наша історія, наше сьогодення і наше майбутнє. Написані дві сотні років тому його твори актуальні донині. Приємна подія в рамках відзначення Шевченківських днів – відкриття ще одного пам’ятника Кобзареві. Цей пам’ятник – унікальний. Встановлений на території індустріального парку, який запрацював лише торік, але вже встиг прийняти релоковані підприємства, які переїхали до нас з територій, де тривають бойові дії. Тут створені нові робочі місця, до бюджету надходять податки. Це допомога нашим ЗСУ і це робота на нашу велику перемогу. Дякую ініціаторам встановлення пам’ятника – народному депутатові Івану Чайківському та колективу компанії “Агропродсервіс”. Пам’ятник гармонійно вписався в структуру цього індустріального парку”, – наголосив голова Великоберезовицької громади Андрій Галайко.

“У кожного своя доля і свій шлях широкий” – цими словами Тараса Шевченка можна означити долю його погруддя, на освячення і відкриття якого я був запрошений, – зазначив народний депутат України Іван Чайківський. – Багато років тому цей бюст віднайшли на складах старого радянського підприємства-гіганта. І саме в день народження Т.Шевченка ми відкриваємо його разом із новим постаментом, зробленим у стилі “індастріал”. Я щиро вдячний усім, хто долучився до втілення моєї давньої ідеї – надати нове життя бюсту Кобзаря. І наша праця під час війни говорить про одне: “Україна має міцний тил, який допоможе здолати ворога”.

 

Як четверо жителів Тернопільщини втратили майже 300 тисяч гривень: що сталося

У Кременці водій на смерть збив жінку: кермувальник каже, що вона раптово лягла під колеса