Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Назвали площу території, яку треба буде розміновувати після війни

Україна стала одним із найбільших у світі мінних полів, де очистити від вибухонебезпечних предметів потрібно понад 180 тис. кв. м. Про це заявила директорка Кризового бюро Програми розвитку ООН Асако Окай в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

«Це цифри, що шокують. Близько 30% території всієї України потребує очищення. Понад 180 тис. кв. м країни можуть бути забруднені. Це територія, що у 4,5 раза перевищує площу Швейцарії. За оцінками, понад 10 млн українців перебувають у небезпеці. Таким чином, Україна стала одним із найбільших у світі мінних полів», – заявила Окай.
Вона зазначила, що питання розмінування територій є пріоритетом, адже багато районів України залишаються наразі недоступними. Це ускладнює надання екстреної допомоги та затримує реконструкцію.
Повідомлялося, що Миколаївська область стала першим регіоном, постраждалим від бойових дій, де розпочалося гуманітарне розмінування сільськогосподарських земель. Сьогодні до цього регіону направлено значні сили зі складу інженерно-саперних підрозділів ЗСУ, піротехнічних підрозділів ДСНС, залучено іноземних операторів.

Чому на Тернопільщині дешевшають бензин і дизпаливо

У Петрикові водійка на “Пасаті” збила неповнолітнього хлопця