Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Уряд доопрацював механізм виплати грошової компенсації на придбання житла для ветеранів війни

Після закінчення війни, яку розпочала Росія, в Україні буде близько чотирьох мільйонів ветеранів та членів їхніх сімей.

В нашій країні існує механізм отримання грошової компенсації для придбання житла ветеранами та членами їхніх сімей. Днями уряд доопрацював порядок її виплати, повідомляє Міністерство у справах ветеранів Україні.

За ініціативи Мінветеранів уряд надав право на отримання грошової компенсації для придбання житла ветеранами війни з інвалідністю I – II групи, яка настала внаслідок військової агресії РФ проти України, та родинами загиблих захисників та захисниць.

Крім того, було створено механізм реалізації права на отримання грошової компенсації тими одержувачами, яким така компенсація була призначена у 2018-2022 рр. і до цього часу не виплачена, та які після повномасштабного вторгнення рф вимушено перемістилися з території, де ведуться бойові дії, чи тимчасово окупованої.

Відповідні зміни були прийняті на засіданні Кабінету Міністрів України.

Змінами передбачено, що у 2023 році Мінветеранів буде здійснено розподіл субвенції з державного бюджету на виплату грошової компенсації за трьома бюджетними програмами в обсязі 5,5 млрд грн двічі – в квітні та червні (для осіб, які перемістились після 24.02.2022 р.).

«Реалізація ухвалених змін матиме позитивний результат як для ветеранів та їхніх родин, так і для держави, оскільки забезпечення житлом є способом адаптації українських захисників і захисниць у цивільному житті. Очікуємо, що у 2023 році житлом за рахунок коштів державного бюджету буде забезпечено більше ніж 2 000 ветеранів та родин загиблих воїнів», – підкреслила міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

Ветерани та їх рідні мають право на пільги, які відображені у Законі України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Нагадаємо, хто з членів сім’ї ветерана війни має право на пільги після його смерті.

Для чого патрульні у Тернополі міряють глибину ям на дорогах (ФОТО)

Жителька Почаєва із сторінки чоловіка поширювала російську пропаганду: вину не визнає