Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Ікони для перемоги: монахиня з Тернопільщини допомагає ЗСУ

Дві ікони Богородиці Умиління та Ісуса Христа Учителя, які написала монахиня Пелагія з Великих Бірок, придбав американський благодійник. Він – президент однієї з американських компаній. Про це розповіла волонтерка Ірина Щурко.

За її словами, покупець захотів залишитися анонімом. За образи він заплатив на аукціоні 1000 доларів, – повідомляє Суспільне.

“Це ікони ручної роботи, вони виконані у техніці яєчної темпори. Це надзвичайно цінні ікони. У них стільки любові покладено, турботи, ласки. Ми почали їх виставляти на аукціон приблизно в першій половині листопада. Долучились приблизно 15-20 людей. Інформацію активно поширювали в соціальних мережах, на сайтах, але охочих купити ікони не було. Тоді ми звертались до відомих діячів, блогерів за допомогою, але не бачили такої схвальної відповіді, зацікавленості”.
“Кошти потрібні і на ремонт автомобілів, і на купівлю палива для них, і на медикаменти, на одяг і їжу. З перших днів війни сестра Пелагія і вся монаша спільнота фінансово підтримує наш батальйон в будь-яких потребах”.

За словами Ірини Щурко, сестра Пелагія та вся монаша спільнота Великих Бірок допомагають добровольцям від початку повномасштабної війни.

Вакарчук зібрав понад 3 мільйони фунтів на концерті в Лондоні

Знову біль: загинув Герой з Бережанщини Андрій Томаєр (ФОТО)