Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Який чайник-заварник обрати для себе?

Розміри, форми, матеріали, дизайн, бренд – критерії, за якими варто обирати заварник для себе чи на подарунок. Чайник є універсальним презентом, прикрасою кухні та святкового столу. І, звісно, щоденним помічником при заварюванні найсмачніших напоїв.

Любите ви каву чи трав’яний чай (https://newtea.ua/uk/chay/travyanoy-cvetochnyy) – в будь-якому випадку, вам знадобиться зручний заварник, у якому розкриється вся принадність вашого улюбленого напою. Про те, якими бувають заварники (https://newtea.ua/uk/posuda-dlya-chaya/zavarniki-dlya-chaya), і на які критерії орієнтуватись при виборі, розкажемо просто зараз.

Найпопулярніші моделі заварників

Чайник для заварки може мати унікальний дизайн, що залежить від виробника та колекції. І можна орієнтуватись лише на нього, якщо ви з першого погляду закохались у конкретну річ. Щоправда, знайти таку не завжди вдається. Та й у кухонному інтер’єрі завжди хочеться мати щось універсальне, зручне та повсякденне.

Та якими ж є найпопулярніші моделі заварників?

  • Скляний – може бути виготовлений зі звичайного чи борсилікатного скла. Він довго служить, не поглинаючи запахів і залишаючись блискучим та привабливим. Такий сосуд дозволяє медитативно спостерігати за процесом заварювання.
  • Порцеляновий чайник-заварник не дозволить роздивитись, що відбувається всередині. Зате він рівномірно прогрівається, гарантуючи насичений смак та яскравий аромат заварюваного напою.
  • Френч-прес – це чайник із фільтром-поршнем. Він може виготовлятись із металу, легкого пластику чи скла. Головна умова заварювання – крупний помел кави чи крупний чайний лист, що не буде проходити крізь ситечко пресу.

Заварники за формою

Від форми залежить насиченість напою. Наприклад:

  • горлечко може бути вузьким чи широким, і воно відповідає за те, наскільки густим стане аромат;
  • форма заварника може бути округлою чи конусною: перша більш класична, а друга довго підтримує температуру всередині (ідеальний варіант для вічно зайнятих).

За словами фахівців, найліпший варіант для збереження аромату й температури – це вузьке горлечко плюс габаритне дно чайника.

Ідеальний об’єм заварника

Щоб обрати найбільш підходящу посудину за об’ємом, варто орієнтуватись на кількість чашок, що випиваються:

  • одній чи двом особам ідеально підійде мініатюрний чайничок на 200-400 мл;
  • сім’ї чи вузькому колу друзів вистачить об’єму в 500-700 мл;
  • для офісу чи великої дружньої компанії підійде заварник на 1-1,5 л.

В основному, чайники є універсальними, і підходять для будь-яких напоїв. Та для дуже ароматних чаїв чи смачнючої кави варто придбати окремий посуд. Він буде зберігати улюблені запашні нотки, які не перебиватимуться жодними іншими.

А на якому заварнику зупинились ви?

У Зарваниці відбудеться театралізована Хресна дорога за перемогу України

Lexus та Renault: на Тернопільщині виявили автівки, які перебували в розшуку (фото)