Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Юпітер і Венера з’єдналися в нічному небі: жителі Тернопільщини побачили планетарний “поцілунок”

Протягом двох ночей 1 та 2 березня на зоряному небі можна спостерігати «злиття» Юпітера та Венери, які протягом кількох тижнів поступово наближалися один до одного, що називається з’єднанням.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Побачити такий «поцілунок» найбільшої планети Сонячної системи з одним із найяскравіших об’єктів на небі можна неозброєним оком.

Незвичне небесне явище прокоментували в астрономічній обсерваторії Київського національного університету.

Небесне явище трапляється раз на кілька років. Венера світить яскраво, а Юпітер трішки слабший. Щодо містики, то планети з містикою пов’язують вже кілька тисячоліть, але цивілізовані люди вже від цього відійшли. Я б це явище не називав «парадом планет». Таке словосполучення науковці взагалі не використовують, а лише журналісти та політологи. Це просто надто близьке розташування на небі Юпітера та Венери, без парадів, – розповів сайту ТСН.ua Анатолій Казанцев, старший науковий співробітник астрономічної обсерваторії Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Звичайно ж, явище є оптичним обманом, адже планети нікуди не поділися зі своїх орбіт і знаходяться на відстані мільйонів кілометрів одна від одної. А ось спостерігачам на Землі вони візуально здадуться наче практично торкаються одна одної.

Зближення Венери і Юпітера спостерігають раз на два роки. Наступне таке явище побачимо 24 травня. 

 

“Після звістки про загибель наших побратимів страху не було, було бажання помститися”, – тернопільський поліцейський Юрій Летняк (ФОТО, ВІДЕО)

У лісі біля Тернополя знайшли молодого чоловіка із простреленою головою