Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Бучачі п’яний чоловік спав у машині і ледь не отримав 34000 грн штрафу

Бучацький районний суд розглянув справу щодо водія автомобіля, на якого склали адміністративний протокол за нетверезе керування транспортним засобом.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 14 серпня 2022 року у місті Бучачі. Близько 16:30 на вулиці Бандери працівники поліції виявили водія автомобіля “Фольксваген Джетта”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився у медичному закладі. Висновок лікаря-нарколога – позитивний.

Оскільки водій “Фольксвагена” незадовго перед цим уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки і з оплатним вилученням транспортного засобу, якщо такий є у власності порушника.

У судовому засіданні адвокат пояснив, що водій “Фольксвагена” не визнає своєї провини. Мовляв, чоловік не керував автомобілем, а лише спав у ньому. Захисник наполягав на тому, що докази керування відсутні.

Свідків при складанні протоколу не виявилося, а відеозапис з нагрудної камери поліцейських зіграв на користь водія і врятував його від значного штрафу.

На відео справді не було зафіксовано руху автомобіля. Відеозапис починається з того моменту, коли поліцейські на парковці підходять до автомобіля, у якому на водійському сидінні спить чоловік.

Під час розмови з правоохоронцями цей чоловік кілька разів стверджував, що не керував автомобілем, а потім у графі пояснень адмінпротоколу написав: “я взагалі не керував т/з”.

Відтак, дослідивши матеріали, Бучацький районний суд постановив закрити справу за ч. 2 ст. 130 КУпАП стосовно водія автомобіля “Фольксваген Джетта” у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Фото ілюстративне.

Джерело.

На фронті загинув воїн із Тернопільщини Тарас Коменярський (ФОТО)

Сніг та мокрий сніг: погода на Тернопільщині у найближчі дні