Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Світовий конгрес українців закликав ЄС застосувати процедуру прискореного членства щодо України

Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Павло Ґрод зустрівся з Президентом Європейської Комісії Урсулою фон дер Ляєн.

«Від імені понад 20 мільйонів українців, які обʼєднані в СКУ в понад 65 країнах, ми дякуємо президенту фон дер Ляєн за її глобальне лідерство на підтримку українського народу. Підтримка з боку громадян ЄС і Канади була і продовжує бути критично важливою для допомоги тим українцям, які були змушені покинути свої домівки, і тим, хто захищає Україну і ЄС на передовій нищівної війни Росії проти України», – заявив Ґрод.

Президент СКУ закликав ЄС розпочати переговори про вступ якнайшвидше цього року, визнаючи, що український парламент продовжує досягати вражаючих успіхів у прийнятті необхідного законодавства, пов’язаного з ЄС.
Президент Єврокомісії погодився цього року зустрітися зі СКУ та лідерами українських громад з усіх 27 країн ЄС, щоб обговорити подальшу підтримку українських біженців та залучення громадянського суспільства до захисту та відбудови України.
«СКУ та наші громади в 27 країнах ЄС є життєво важливим мостом для ЄС і потужним адвокатом України», – зазначив Ґрод. «Ми продовжуємо підтримувати Україну як серед народу, так і серед керівництва кожної країни ЄС. Я дуже вдячний тим українцям і друзям України, які невтомно працюють, щоб забезпечити потужну моральну, політичну, військову та економічну підтримку України та її народу».

У своєму зверненні до парламенту Канади президент Комісії ЄС закликала переслідувати Росію за злочин агресії та засудила Володимира Путіна та його режим за «використання зґвалтування та сексуальне насильство як частину своєї «військової стратегії» в Україні». Далі вона заявила канадським законодавцям напередодні Міжнародного жіночого дня: «Це не тільки війна проти України. Це також війна за права людини. Це війна за права жінок».

Які є права у родичів зниклих безвісти захисників

Троє дітей з Хмельниччини втекли від батьків у Тернопіль (ФОТО)