Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Приклад звитяги, мудрості і боротьби: заслуженому тернополянину – 90 років

Письменник, професор кафедри Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка, заслужений працівник освіти України, член Молодіжної ОУН, автор книги-альбому про визвольну боротьбу ОУН-УПА  12-гоДмитро Михайлович Скільський березня відзначив свій 90-літній ювілей. Борця за Україну привітали з визначною датою.

Незважаючи на буремне життя, у свої 90 Дмитро Михайлович виглядає доволі активним і все таким же цікавим, досвідченим, обізнаним і небайдужим до долі країни, яким, власне, і був усе життя.

Дмитро Скільський народився 12 березня 1933 року у селі Березів Вижній Косівського району Івано-Франківської області. Тут закінчив середню школу. У старших класах разом із сестрою були членами підпільної Молодіжної ОУН. Через це не міг вступити до Чернівецького педагогічного університету.

Про це розповідають у Тернопільській міській раді.

У 1949 році за свою діяльність його сестра була викрита і заарештована, осуджена на 25 років, але інших членів організації, зокрема, і брата не виказала.

Дмитро Михайлович закінчив Станіславський учительський інститут за спеціальністю українська мова та література (нині – Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника). Одружений, виховав двох дітей та має трьох онуків.

Сьогодні знаний ювіляр приймав вітання від імені усіх тернополян і подяку за свою високу громадянську позицію.

Натомість Дмитро Скільський теж прийшов до міськради не з пустими руками. Він подарував громаді цінну книгу-альбом під своїм авторством про визвольну боротьбу ОУН-УПА «Звитяжці незборимої нації: Коломийська та Буковинська округи ОУН-УПА у світлинах».

Дай, Боже, здоров’я нашим незламним боротьбистам, прикладами яких надихається сучасне покоління захисників України. Раніше ми писали про довгожителів нашого краю, які вже відзначили свій 100-літній ювілей.

Пожертвував своє життя: на війні загинув 24-річний воїн з Тернопільщини (ФОТО)

ДТП на Злуки: водій автівки в’їхав у маршрутку і поїхав далі (ФОТО)