Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Пошкодили 80 дерев: у Тернопoлі спіймали любителів березoвoго соку (ФОТО)

Зрaнку 22 бeрезня у пaрку “Зaгрeбелля” зaтримали громaдян, які збирали бeрeзовий сік. Порушники пoшкoдили загалом 80 дeрев.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Тернопільській області.

Працівники Управління муніципальної інспекції Тернопільської міської ради, які виявили заготівельників, викликали правоохоронців та фахівців Державної екологічної інспекції у Тернопільській області.

“Громадянами було порушено Правила утримання зелених насаджень у населених пунктах, Закон України Про Природно заповідний фонд. Тож відповідно до чинного законодавства на порушників складено чотири адміністративні протоколи згідно з ст.152, ст.91 КУпА”, – інформують в Управлінні муніципальної інспекції Тернопільської міської ради.

Як наголошують в Управлінні, заготівля деревних соків у межах населених пунктів є порушенням природоохоронного законодавства та може завдати шкоди екосистемі та довкіллю. Тож громадян закликають шанобливо ставитися до збереження довкілля.

Нагадаємо, продавцям черемші загрожує штраф від 1700 до 3650 грн незалежно від того, чи продають вони лісову зелень, чи вирощену на власних грядках

Куди звертатися жителям Тернополя, якщо ваш родич у полоні

Великодні писанки із лози творить майстриня з Чорткова