Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Окрилені” гільзи від іконописця з Тернопільщини

 

Для аукціону на благодійні заходи “Сила народу”, які на Тернопільщині проводить БФ “Покрова”, два артоб’єкти створив заслужений майстер народної творчості України, іконописець Володимир Шерстій із Тернополя. На одній гільзі митець зобразив Ангела, на іншій – дух солдата, що перемагає зло.

Про це повідомили на сторінці БФ “Покрова” у Фейсбуці.

У руках іконописця оживають найнесподіваніші речі – дощечки, ящики від снарядів, дверні тафлі, а тепер ще й гільзи. Пан Володимир добре знає, що таке війна, бо від 2014-го їздив волонтером на передову, а торік воював у батальйоні “Карпатська Січ” на ізюмському напрямку. Ніс службу в сотні, яка складається з іноземців та українців, які мешкали за кордоном. Пан Володимир свого часу впродовж п’яти років теж жив у Бразилії та Аргентині, знає португальську мову. На “нулі” під обстрілами він зобразив ікону Покрови для своїх побратимів на дощечці, яку знайшов біля бліндажа.

“Важко назвати гільзи витвором мистецтва, бо розуміємо, яка їхня суть на війні, але ми творчо перевтілюємо їх, – зазначив Володимир Шерстій. – Якщо розписати гільзи чимось світлим і позитивним, так би мовити поставити своє клеймо, то виникає новий зміст. Це вже не вбивчий ресурс. Добро перемагає зло! Щоб перемогти у війні з росією, маємо докладати зусиль, допомагати ЗСУ, а ще – вірити, бо віра крокує попереду дива. Україна обов’язково переможе!”.

Тернопільщина попрощалася із військовослужбовцем Василем Огірком (ФОТО)

Товариський, мудрий і розсудливий: Тернопільщина попрощалася з Героєм Юрієм Воляницьким (ФОТО)