Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Молода чортківчанка втратила 78000 грн, а тернополянка 12000: що сталося

Правоохоронці застерігають не надавати конфіденційні дані банківських карток!

Чергові шахрайства задокументували правоохоронці за минулу добу. З банківських рахунків двох жительок області зникли чималі кошти.

Незнайомець зателефонував на мобільний 30-річної чортківчанки та представився працівником банку. Повідомив про підозрілі спроби розрахунку її карткою онлайн. Зловмисник запевнив, що задля безпеки необхідно змінити усі паролі. Жінка повідомила усю конфіденційну інформацію, що надійшла у вигляді смс. Як результат – з її рахунку зникли всі заощадження – понад 78 тисяч гривень кредитних коштів.

Повірила ще одному аферисту 39-річна тернополянка. Як встановили поліцейські, до потерпілої зателефонували нібито з банку та повідомили, що з її картки намагаються викрасти кошти невідомі особи. Псевдобанківський працівник наполіг терміново перевести гроші на безпечний рахунок. За вказівками зловмисника жінка перевела гроші. Увесь залишок – понад 12 тисяч гривень заробив невідомий, а потерпілій довелося звертатися в поліцію.

За усіма фактами шахрайств відкриті кримінальні провадження., слідчі встановлюють особи зловмисників.

Правоохоронці нагадують, що працівники фінустанов ніколи не проводять жодних операцій з картками в телефонному режимі. Відрізнити шахрая від співробітника банку просто: останні ніколи не вимагають передачі їм персональних даних. У випадку, коли до вас телефонують та запевняють, що слід змінити паролі, переводити гроші на інші рахунки чи на мобільні номери, збільшити строк дії картки, і при цьому вимагають конфіденційні дані карток- кладіть слухавку та самостійно перевіряйте усю інформацію у відділені банку, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Історія до мурашок: вижили попри проведені 11 діб в оточенні ворога (ФОТО)

Мобілізація в Україні: які хвороби повністю звільняють від служби