Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Майже 150 тисяч гривень зібрали жителі Зборова на вантажівки для бригади НГУ «АЗОВ»

Зборівська громада долучилась до підтримки бригади НГУ «АЗОВ», у складі якої воюють захисники з Тернопільщини. На благодійному вечорі «Сила народу» у Зборові вдалось зібрати 147 865 грн.

Кошти будуть спрямовані на придбання 4-х вантажних автомобілів для бригади НГУ “Азов”. Організатором заходів є Благодійний фонд “Покрова”. 

Частину коштів зібрали глядачі у благодійні скриньки в залі будинку культури. Частину внесли колективи школи села Перепельники, Зборівської школи № 1, Зборівського центру дитячої та юнацької творчості, підприємств “Агропродсервіс Вест” і “Гарбузівські курчата”, мешканці с. Млинівці.

Значний внесок у збір зробили учасники благодійного аукціону. Торгувалися за:

– гільзу від снаряду Д-30, який привезений із Запорізького напрямку, де тримає оборону один з підрозділів Азову. Гільзу привіз на Тернопільщину один із азовців, який витримав облогу Маріуполя, російський полон та пекло Оленівки. А розмалювала її мама азовця з позивним Корінь. Хлопець воює з 2014 року, пройшов оборону Азовсталі та російський полон, зараз активно відновлює бойову міць бригади “Азов”. Придбав гільзу добродій Василь Гамрач.

– гільзу від протитанкової ракети, з-під Бахмута. Вистріляний снаряд УОФ12 привезений волонтеркою, лікаркою Бережанської лікарні Наталією Онишків. А розмалювали педагоги Центру дитячої та юнацької творчості м. Бережани. Викладачки-художниці почистили гільзу, розмалювали акриловими фарбами і покрили лаком. Саме цю гільзу розписала Ірина Панашій. Вона використала авторський малюнок, який розробляла для конкурсу марок.

Зобразила жінку-Україну з прикритими очима, яка тримає за шию обскубаного двоголового орла. Придбав гільзу за рекордну суму – 40 000 грн добродій Ігор Добуш.

– відомий календар ЗНАЙ НАШИХ авторства Юрія Журавля. Це велика колекція графічних портретів видатних українців та їхніх життєстверджуючих цитат. На звороті кожного портрету – короткі біографічні відомості.

– а також за виріб ручної роботи – ангела із ниток, від Зборівського центру дитячої та юнацької творчості.

Отримували лоти із рук представника бригади Національної гвардії України “Азов”, хорунжого 3-го батальйону, з позивним Слон.

З таким завзяттям і єдністю громад, українські захисники мають надійний, твердий, активний тил.

 

 

У Петрикові водійка на “Пасаті” збила неповнолітнього хлопця

У Тернополі згоріли три елітних авто: судитимуть учасників організованої групи