Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

БФ «Покрова» передав безпілотники тернопільським артилеристам (ФОТО)

Благодійний фонд “Покрова” передав бійцям 44-ої окремої артилерійської бригади імені гетьмана Данила Апостола три безпілотні комплекси «Валькірія». Кошти на «очі» артилерії збирали кілька місяців.

«До нас звернулися військовослужбовці 44-ої бригади з проханням допомогти їм придбати безпілотники. Ми розпочали збір коштів на один комплекс “Валькірія”, але зрозуміли, що можемо зібрати більше. Порадилися з військовими і замовили три безпілотні комплекси. На три безпілотні комплекси “Валькірія” потрібно було 2 млн. 400 тисяч гривень, але нам вдалося зібрати 2 млн. 881 тисячу. Перевершили очікування! Із залишку коштів проплатили аванс виготовлення ще двох додаткових літачків», – розповіла Любов Вовк, директорка Благодійний фонд “Покрова”.

До збору коштів долучилось багато благодійників, волонтерів, українська діаспора за кордоном. Свою частку внесли підприємства, робочі та творчі колективи, навчальні заклади, села, міста, громади, релігійні парафії та інші спільноти. Взяли активну участь в благодійних заходах тернопільські музиканти.

Безпілотні авіаційні комплекси “Валькірія” складаються з двох літаків ВАЛК (Військовий Артилерійський Літак Коригувальник). З комплекту ноутбука (зі спеціальним програмним забезпеченням) та монітора. Із комплекту карток пам’яті, акамуляторів, GPS-трекер. Комплекту мачт і антени. Ремкомплекту та леєра, з допомогою якого відбувається запуск.

Літаки з комплексу “Валькірія” надзвичайно легкі, злітають легко та за любої погоди, обладнані денною та тепловізійною камерою, мають високу стійкість до вогневого ураження, захищений канал керування, радіопрозорі матеріали і тиху роботу двигуна, що зменшує можливість виявлення літаків супротивником. А головне – можуть передавати телеметрійні та відеоматеріали з відстані 45 км. Що дозволяє розвідникам убезпечити своє життя.

 

Міг наробити біди: у Тернополі вночі спіймали дуже п’яного водія (ФОТО)

Житель Тернопільщини розбещував хлопчиків