Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

5-річна Соломійка з Тернопільщини наліпила вареників для воїнів

Соломійці Довгалюк із села Білозірка Лановецької громади — п’ять років, але вона вже волонтерить.

Разом із батьками і бабусею виготовляють окопні свічки, готують смаколики на передову. Якось дівчинка захотіла самотужки наліпити вареників і запакувати у відеречко для воїнів. А ще створила малюнок для захисників. Усе доправили на фронт місцеві волонтери, – пише “НОВА…”.

— Поки ми їхали, надійшло повідомлення від Ірини Лалазарян із Білозірки, – розповіла волонтерка Наталя Гамера. – Пише, що в одній із посилок є малюнок і відеречко з варениками, які наліпила 5-річна дівчинка. Дитина дуже старалася і хотіла, щоб захисники помітили її внесок у перемогу. Чи ми не бачили відеречка? Відверто кажучи, переважно поспіхом шукаємо й перевантажуємо індивідуальні передачі, додаючи щось із гостинців загального збору. Малюнки віддали ще в Костянтинівці, а інших не бачили. Якось і самим прикро стало. Якби знали раніше… Але все так гарно склалося, що й не очікували: відеречко з малюнком знайшли, більше того — записали відео з білозірчанином Олександром Сачком, котрий подякував Соломійці за старання. А ще наші захисники передали дівчинці подаруночок!

Ірина Лалазарян гуртує односельчан до праці на підтримку нашої армії з перших днів великої війни. Двоє її племінників на фронті, тож вболіває.

— Рідні Соломійки — дуже добрі люди. Активно долучаються до підтримки ЗСУ: готують різні страви, виготовляють окопні свічки, плетуть сітки. Дівчинка бачить приклад мами Ольги і тата Володі та бабусі Антоніни, тому хоче теж бути потрібною. Наліпила своїми маленькими рученятами вареників, зобразила на малюнку воїна, який грає у футбол. З якою радістю вона все принесла до мене, щоб передати нашим волонтерам! Соломійка дуже гарно вихована, долучається до домашніх справ: порається на кухні з хустинкою на голові, має свою качалочку — справжня господинька! Є ще в Білозірці 5-річний Артемчик Гуменюк, який з батьками допомагає виготовляти окопні свічки. Наші маленькі волонтери! Я вдячна усім небайдужим родинам із Білозірки, які допомагають у ці важкі воєнні дні.

На Тернопільщині після ночі з молодою жінкою чоловік не дорахувався 400 доларів

Колядували і на безпілотник зібрали! Молодь із Тернопільщини підтримує ЗСУ