Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Яскравий момент — це моє п’яте місце у спринті, – тернополянин про виступ на чемпіонаті світу

Дмитро Підручний

Ексклюзивний коментар українського біатлоніста для Суспільне Спорт.

Збірна України з біатлону закінчила виступи на чемпіонаті світу. У чоловічому масстарті українці Дмитро Підручний та Антон Дудченко фінішували на 23-му та 25-му місцях відповідно.

Підручний та Дудченко провели найбільшу кількість стартів у чоловічій команді – по шість. Причому капітан збірної України зробив це, лише повернувшись до виступів: майже два місяці Підручний відновлювався після травми коліна, яка потребувала хірургічного втручання.

Попри тривалий період відновлення, саме Підручний показав найкращий результат серед українців на чемпіонаті світу: двічі фінішував у топ-8 в особистих гонках (п’яте місце – спринт та восьме – гонка переслідування). Лише у чоловічій естафеті український біатлоніст не зміг показати високий результат на своєму етапі через чотири кола штрафу на “стійці”.

У масстарті Підручному завадили високо фінішувати чотири кола штрафу. А також зламана палиця: після гонки старший тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра в ексклюзивному коментарі Суспільне Спорт відзначав, що капітану команди зламали її вже на старті гонки.

“Мені просто зламали її. Один із суперників наступив на середину палки. Її як ножем зрізало”, – прокоментував інцидент Підручний.

В ексклюзивному коментарі для Суспільне Спорт український біатлоніст також оцінив свій виступ на чемпіонаті світу. Підручний відзначив, що задоволений своїми результатами в особистих гонках, хоча й залишився засмучений виступом у чоловічій естафеті.

  • Про оцінку виступів на чемпіонаті світу

“Більше задоволений ЧС, ніж розчарований. Особисті гонки ставлю собі в залік. На жаль, учорашня естафета підпсувала настрій мені та команді. Не очікував від себе такого результату. На жаль, не справився зі стрільбою стоячи та з вітром. На це є причина — мої ноги ще не готові. Сьогодні стоячи мені було досить важко стріляти. Я дуже щасливий, що взагалі сюди потрапив, зміг повернутися в біатлон цього сезону. Не розраховував на це. Радий, що тут, що вдалося більшість гонок пробігти. лише один пропуск. Думаю, що надалі буду продовжувати сезон у тому ж дусі. Побачимо, як будуть складатися обставини”.

  • Про фізичний стан під час чемпіонату світу

“Звичайно, що треба підтягувати м’язові кондиції. Бо вони не відновлені після операції на 100%. Тому не вдається стрільба стоячи так, як хотілося б. Вона не стабільна. Ну і по трасі є певні відрізки, де я не настільки боєздатний, як хотілося.

Зараз буде трішки більше тижня перерви, сподіваюся, що відпочину від цього напруженого чемпіонату. Спробую підтягнутися до наступних етапів”.

  • Про відновлення після гонок

“Я не зовсім спеціаліст у медицині та відновленні. Робимо все можливе, щоб якісно та швидко відновлюватися. Що є в інших командах, я, на жаль, не бачив, тому не можу сказати. Але ми робимо все можливе з того, що ми знаємо, що ми маємо. Не завжди це допомагає. Не завжди встигаємо відновитися на фоні інших топових команд. Можливо, проблема не тільки у самому методі відновлення, а й у функціональних можливостях кожного спортсмена”.

  • Про найяскравіший момент ЧС

“Погода не здивувала. Здивували перші дні, коли було сонце. Але нічого нового тут не сталося. Яскравий момент — це моє п’яте місце у спринті. Був у шоці, коли стояв із п’ятьма норвежцями на ЧС. Пам’ятаючи, як я приходив до цього ЧС, то це для мене найбільший шок”.

  • Про плани на наступні етапи Кубка світу

“Стабільно та якісно виступити. Показувати свій хороший результат”.

Мобілізація в Україні: чи має право роботодавець вимагати документи про військовий облік

Влада обіцяє збільшення пенсій на 20%