Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Стережіться: шахраї «зламують» сторінки користувачів соцмереж та просять перерахувати гроші

До співробітників Лановецького відділення поліції надійшло повідомлення від 20-річної жительки одного із сіл громади про те, що невідома особа шляхом обману виманила у неї 8 500 гривень.

За словами потерпілої, до неї в одній із соціальних мереж надійшло повідомлення від знайомого з проханням терміново позичити йому гроші. Кошти просив скинути на банківську картку, дані якої вказав. На запитання дівчини, що трапилося, відписав коротко: поясню пізніше. Заявниця трьома платежами поповнила вказаний зловмисником рахунок на загальну суму 8 500 гривень.

Згодом потерпіла з’ясувала, що сторінку її знайомого, якому начебто була потрібна допомога, зламали невідомі і від його імені розіслали повідомлення з проханням позичити гроші.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 ККУ (шахрайство). Тривають заходи для розкриття злочину.

Аби не стати жертвою такого виду шахрайства, кіберполіцейські радять:

– при отриманні схожих повідомлень не перераховуйте гроші, не перевіривши інформацію. Зв’яжіться особисто з людиною, яка вам написала, аби з’ясувати, що з нею трапилося;

– не переходьте за підозрілими посиланнями. Навіть, якщо це вам надіслали знайомі. Краще зателефонувати до них та уточнити, що за посилання вам скинули;

– створюйте складні паролі для реєстрації в соцмережах, не використовуйте один і той самий пароль всюди та час від часу змінюйте його.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Прикордонники затримали жителя Тернопільщини, який хотів переплисти кордон (ФОТО)

Утоплення на Тернопільщині: дівчина йшла берегом і побачила у Дністрі людину