Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Родина композитора з Тернопільщини, яка живе в Канаді, допомагає ЗСУ

Олександр Ващишин.

Українці за кордоном — наші амбасадори: виходять на мітинги під урядові установи, щоб донести правду про війну в Україні, фінансово та матеріально підтримують ЗСУ.

Виходець із Тернопільщини Олександр Ващишин, який мешкає в Канаді, пожертвував на потреби українських захисників десятки тисяч доларів.

«Олександр вже тривалий час живе неподалік міста Торонто в Канаді, та все ж не забуває про Україну. Наш земляк працює у компанії «IntlTech», — розповів його приятель, співак Володимир Вермінський. — У перші дні повномасштабної війни, як зізнались його родичі, Олександр особисто перерахував на ЗСУ 50 тисяч доларів. А згодом також підтримав ініціативи тернопільських волонтерів та долучився до придбання сонячної електростанції, генератора та причепа для 105-ої окремої бригади Територіальної оборони. Нещодавно він передав 50 тисяч гривень на безпілотні комплекси для 44-ої окремої артилерійської бригади.

Багато років я приятелюю з родиною Олександра. Перебуваючи в Канаді з концертами, неодноразово зупинявся у них вдома. Дідусь Олександра — Анатолій Савич Житкевич — поет-пісняр, композитор, педагог, який наприкінці 90-их років емігрував із рідними за кордон. Приємно, що в моєму репертуарі є кілька пісень авторства Анатолія Савича. Їхня родина — щирі патріоти! Дякуємо українцям по всіх континентах, які нині допомагають ЗСУ».

На ремонт шкільного укриття на Тернопільщині витратили пів мільйона гривень

Наближається щорічне декларування доходів. Поради фахівців