Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині троє людей хотіли оформити грошову допомогу і втратили понад 30 тисяч грн

Останнім часом спостерігається тенденція до зростання випадків шахрайств під приводом нібито “оформлення грошової допомоги”. Громадяни не отримують нічого, натомість втрачають власні заощадження.

Переходячи за посиланнями, в яких пропонується отримати кошти, люди потрапляють на фішингові сайти. Це двійники надійного легального сайту, розміщений за схожою електронною адресою – люди думають, що зайшли на сайт свого банку, а насправді – це сайти-двійники шахраїв, які візуально дуже схожі, адреси сайтів відрізняється зазвичай всього на одну літеру. Якщо на такому фішингових сайтах люди вводять номери карток, мобільних телефонів, паролі – шахраї можуть отримати доступ до їх рахунків і зняти всі кошти.

Так впродовж доби від такого роду злочину потерпіло троє мешканців Тернопільщини. Загальна сума завданих збитків становить 31274 гривні.

Відомості про злочини працівники поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські закликають: не довіряти повідомленням в соцмережах та телеграм-каналах, які просять перейти за невідомим посиланням та ввести секретні дані банківської картки нібито для оформлення “грошової допомоги”.

Нікому ніколи не потрібно повідомляти секретну інформацію про свій банківський рахунок, паролі карток тощо. Всі операції щодо банківського проводьте безпосередньо у відділенні банку, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Смертельна ДТП у Тернополі: поліція розшукує очевидців, анонімність гарантують

Залишилися дружина та двоє дітей: Чортків на колінах зустрів загиблого Героя (ФОТО)