Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Коли підлітки відповідають перед законом? Шкільні офіцери Тернопільщини проводять бесіди

Патрульна поліція Тернопільської області проводить профілактичні бесіди з підлітками, щоб запобігти правопорушенням.

“Серед підлітків поширена думка, що до повноліття за їх правопорушення відповідають батьки. Але насправді, це твердження є помилковим, – йдеться в повідомленні поліції.
Інспектори відділу зв’язків з громадськістю поспілкувалися з учнями середньої школи про відповідальність неповнолітніх. Законодавство передбачає конкретні випадки, коли починається юридична відповідальність неповнолітніх з 16 років, а в яких випадках з 14.
Під час бесіди, інспектори розповіли присутнім про правову відповідальність підлітків, її види, хто відповідає за вчинки дітей та з якого віку, за які порушення неповнолітні особисто нестимуть відповідальність.
Для кращого засвоєння інформації, охоронці порядку змоделювали життєві ситуації з елементами кримінальних та адміністративних правопорушень, які учні активно обговорювали та пропонували правові способи їх вирішення.
Шкільні офіцери наголосили, що кожна людина повинна нести відповідальність за свої вчинки та завжди пам’ятати, що незнання законів не звільняє від відповідальності”.

Виник дефіцит електрики: “Тернопільобленерго” обмежує споживання одніїє групи

Приголомшлива історія: у Тернополі лікарі витягли 22-річного хлопця з «того світу» (ВІДЕО)