Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У боях на Луганщині загинув громадський діяч із Тернополя

У боях на Луганщині загинув тернополянин – громадський діяч, колишній голова Тернопільського осередку Молодіжного Націоналістичного Конгресу Василь Капустинський.

“Жорстока війна забирає розумних, молодих та хоробрих українців. Попереду їх чекало щасливе майбутнє, але ворог знищив ці плани. Захищаючи Україну на Луганщині загинув колишній голова Тернопільського осередку Молодіжного Націоналістичного Конгресу Капустинський Василь-Яків (1.01.1998 р.н.). Співчуваю важкій втраті рідним та близьким Героя. Вічна пам’ять!” – висловив співчуття міський голова Тернополя Сергій Надал.

“Громадський діяч, голова Тернопільського осередку МНК у 2021 році, організатор вишкільного табору “Лисоня”, один з організаторів теренової гри “Гурби-Антонівці” та багатьох інших заходів. Друг Яків був ідейним МНКівцем, з якого багато хто брав приклад. Він щиро вірив у велике майбутнє Української Держави. Він працював задля цього майбутнього та збереження України. Він навчав цього інших. Пам’ятаймо, яку ціну заплачено за нашу свободу. Дякуємо за науку Друже! До зустрічі на Вічній Ватрі”, – йдеться в дописі Молодіжного Націоналістичного Конгресу.

 

«Здобудеш Українську Державу або загинеш в боротьбі за неї»! У боях під Кремінною загинув дійсний член Молодіжного Націоналістичного Конгресу, член Організації Українських Націоналістів Василь Капустинський, – написав його приятель Іван Ковалик.
Друг Яків із молодих років долучився до громадського життя через активну діяльність в Молодіжному Націоналістичному Конгресі. Активний учасник Революції Гідності в структурі Самооборони Майдану, один з творців Самооборони Майдану Тернопільщини.
Як голова Тернопільського обласного осередку Молодіжного Націоналістичного Конгресу організовував патріотичні вишкільні табори, просвітницькі кампанії в яких взяли участь сотні молодих хлопців та дівчат з усіх куточків України і долучилися до громадського життя.
Твердий у своїх переконаннях, завжди вірний ідеї, невтомний у роботі, усміхнений – таким ти завжди буде у нашій пам’яті. Щирі співчуття усій родині Василя, велика подяка батькам, що виростоли і виховали такого сина. Вічно спи, без тривог!”

Останніми роками Василь Капустинський працював в компанії “Контінентал Фармерз Груп”, займався соціальними проєктами, зокрема – “Розумний город”.

У Тернополі чоловіки обкрадали магазини: злодіїв судитимуть по законах воєнного часу

Ці ракети можуть допомогти нам розпочати потужний контрнаступ