Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

ТЦК проводить службову перевірку у зв’язку загибеллю солдата з Тернопільщини

Територіальний центр комплектування проводить службову перевірку, щоб встановити відповідальних за підготовку та навчання особового складу.

Про це повідомив Тернопільський обласний ТЦК СП, в коментарі “Українській правді“, передає Цензор.НЕТ.
Як повідомили в ТЦК, військовий отримав повістку на початку січня, був призваний до війська 18 січня, а вже 31.01 склав присягу.
Вже 12 лютого захисника перевели до нового місця проходження служби, де він загинув внаслідок бойових дій 16 лютого.

“Наразі у Тернопільському ОМТЦК призначено службову перевірку, за результатами якої буде встановлено осіб, які відповідали за підготовку та навчання особового складу. 
Такий випадок, який стався з солдатом, не є системним.
Командування військових частин бойового складу приділяє велику увагу навченості воїнів, оскільки це запорука збереження їх життя і життя тих, хто поруч”, – заявили в ТЦК.

Тим часом у Тернопільському ТЦК попросили суспільство дочекатися результатів службової перевірки, про результати якої обіцяють розповісти “найближчими днями”.
“Командування та особовий склад територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Тернопільської області приносить щирі співчуття рідним та близьким загиблого солдата Богдана Покітка, який проходив службу в Тернопільському міському ТЦК СП та був частиною нашого колективу.
Щодо призову солдата Б. Покітка можемо повідомити, що відповідно до медичної комісії та уточнення даних Покітко Богдан був визнаний таким, що придатний проходити військову службу в лавах Збройних Сил України та був призваний на військову службу по мобілізації до Тернопільського об`єднаного міського ТЦК СП на одну із посад в роту охорони.
12 лютого солдата Покітка Богдана було переведено до нового місця проходження служби, де він загинув внаслідок бойових дій 16 лютого 2023 року.
На даний час у Тернопільському ОМТЦК призначено службову перевірку, за результатами якої буде встановлено осіб, які відповідали за підготовку та навчання особового складу.
Звертаємось до суспільства дочекатись завершення службової перевірки, результати якої будуть оприлюднення найближчими днями”, – йдеться у заяві ТЦК. 
Джерело: Цензор.нет

Тернопільський суд заборонив зятеві наближатись за 100 метрів до хати тещі

На Тернопільщині студент брав в одногрупників ноутбуки і здавав їх в ломбард