Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільська волонтерка перевтілює речі з війни на артоб’єкти

Тернополянка Оксана Вишньовська активно долучається до благодійних заходів “Сила народу”, які організовує Благодійний фонд “Покрова” для збору коштів на ЗСУ. Волонтерка передала на аукціони кілька артоб’єктів – військових предметів із передової, які власноруч розмалювала.

Дві каски (одна – з Харківщини, друга – з Київщини), тубус від ЗСУ і натовський тубус від протитанкової ракети, а також – уламок від ГРАДа вже продали на аукціонах на Тернопільщині. Три арт-об’єкти власники лотів спрямували у місцеві музеї.

Оксана Вишньовська понад 20 років несе службу в правоохоронних органах, нині працює у службі Судової охорони. Довоєнне хобі – малювання. Після повномасштабного вторгнення росії в Україну увесь вільний час присвячує волонтерству.

“На початку війни мої рідні пішли захищати Україну: чоловік, син, брати. “Кохана, така ситуація…”, “Матусю, треба це…”, “Сестричко, шукаємо таке…”. Обставини спонукали мене взятися за волонтерство, – розповідає пані Оксана. – Друзі з-за кордону підтримали, шукали там необхідні речі для військових. Прийшла думка проводити аукціони для збору коштів на ЗСУ. Я зібрала всі свої полотна і передала за кордон, щоб друзі там продали. Перші дві картини – про “русскій корабль” та з зображенням маків – реалізували у Вроцлаві за 10 тисяч злотих. Раділа безмежно! Згодом й інші картини виставили на аукціон у різних країнах Європи. Таким чином ми змогли зібрати кошти для потреб наших воїнів.

На вдячність про допомогу наші захисники передали мені деякі речі з війни – каски, тубуси, уламок від ГРАДа. Почистила їх і вирішила розмалювати. Одну каску мені допоміг розписати художник Рустам Давлетов. Познайомившись із фондом “Покрова”, я передала їм ці арт-об’єкти для аукціону. Благодійні вечори “Сила народу” дають результат! Люди щиро жертвують на ЗСУ, бо розуміють, на що саме будуть спрямовані кошти, розуміють, що кожен із нас може реально допомогти українським воїнам. Наша сила – у єдності!”

Тернопільський мистецький коледж відзначив 65-ту річницю

“Мав багато планів на життя…” У ДТП загинув студент тернопільського вишу