Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Допомога ЗСУ: монахиня з Тернопільщини продала власноруч написані ікони американському благодійнику

Дві ікони Богородиці Умиління та Ісуса Христа Учителя, які написала монахиня Пелагія з Великих Бірок, придбав американський благодійник. Він – президент однієї з американських компаній.

Про це розповіла волонтерка Ірина Щурко.

За її словами, покупець захотів залишитися анонімом. За образи він заплатив на аукціоні 1000 доларів, повідомляє Суспільне.

Ікона монахині

Ікона монахині. Фото: Ірина Щурко

“Це ікони ручної роботи, вони виконані у техніці яєчної темпори. Це надзвичайно цінні ікони. У них стільки любові покладено, турботи, ласки. Ми почали їх виставляти на аукціон приблизно в першій половині листопада. Долучились приблизно 15-20 людей. Інформацію активно поширювали в соціальних мережах, на сайтах, але охочих купити ікони не було. Тоді ми звертались до відомих діячів, блогерів за допомогою, але не бачили такої схвальної відповіді, зацікавленості”.

Ірина Щурко каже, що гроші з продажу картин спрямують на допомогу добровольцям батальйону “Спрут”.

Ікона монахині

“Кошти потрібні і на ремонт автомобілів, і на купівлю палива для них, і на медикаменти, на одяг і їжу. З перших днів війни сестра Пелагія і вся монаша спільнота фінансово підтримує наш батальйон в будь-яких потребах”.

Зворотня сторона ікони

За словами Ірини Щурко, сестра Пелагія та вся монаша спільнота Великих Бірок допомагають добровольцям від початку повномасштабної війни.

На Теребовлянщині вночі 16-річний хлопець викрав із мoбільнoї кaв’ярні 8000 грн

У Ланівцях жінка втратила 135570 грн, які зібрала на автомобіль для ЗСУ