Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Витягли з того світу: у Тернополі медики швидкої з допомогою дефібриляції серця врятували людину

Чоловік без свідомості та мав деякі ознаки інсульту. Про такий випадок медиків тернопільської обласної екстреної служби сповістили сусіди 68-річного самотнього чоловіка, який потребував негайної допомоги лікарів.

Бригаді «швидкої» вдалось реанімувати пацієнта. Зараз пан Павло перебуває у відділенні кардіології.

Про цей випадок порятунку розповіли в Тернопільському обласному центрі медичної допомоги та медицини катастроф.

Коли бригада «швидкої» прибула за місцем призначення, літній чоловік лежав без тями. Пацієнт був у критичному стані. Мав сильну задишку, не реагував на подразники, його шкіра була синюшного кольору, частота серцевих скорочень наближалась до показника 250-280 ударів за хвилину (Авт. норма для дорослої людини – 60-100 ударів за хвилину).

Медики без вагань кинулись реанімувати чоловіка. Розряд дефибрелятора тільки з другого разу запустив серце людини. Поступово обличчя набуло природнього кольору. Після цього пацієнта швидко відвезли до лікарні.

За високий професіоналізм подяку висловили черговій бригаді у складі лікаря Олени Шильман, фельдшера Володимира Кривокульського та водія Володимира Андрушківа.

Своєю чергою медики подякували сусідам хворого пана Павла, які швидко зреагували на ситуацію. Добрі люди проявили відповідальність і порядність, були поряд і супроводжували чоловіка до моменту госпіталізації. Зараз його стан стабільний.

У нашому світі дуже важливо, щоб у потрібну мить поряд опинилися небайдужі люди. В даній ситуації оперативністю дій сусідів та медиків 68-річного жителя Тернопільщини повернули з «того світу». І це не перший випадок порятунку від бригад тернопільської «швидкої» за останній час. Раніше ми розповідали, як медики врятували життя чоловіка з важким набряком легень.

Сумна звістка: на Харківщині загинув ще один тернополянин Олег Сaгaйдaк (ФОТО)

До 8 років тюрми: на Тернопільщині спіймали трьох злочинців, які обкрадали магазини