Повістки нового зразка: що потрібно знати військовозобов’язаним з Тернопільщини (ФОТО)

Згідно з прийнятими правилами військового обліку від 30 грудня минулого року, тепер усім військовозобов’язаним повинні вручати повістки нового зразка.

Вони відрізняються від попередніх кількома пунктами, йдеться в сюжеті “Тернопіль 1”, повідомляють “Тернополяни”.

За словами начальника Тернопільського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, полковника Ігоря Гусєва, перша відмінність полягає у назві. Тепер замість військових комісаріатів – територіальні центри.

По-друге, збільшили перелік документів, які людина має принести в центр комплектування для уточнення своїх даних. До паспорта, військового квитка і приписного додали ще ідентифікаційний номер.

Також у повістці нового зразка зазначили про законодавчу відповідальність військовозобов’язаного, якщо без поважних причин він не з’явиться у пункт.

“В минулому формулюванні було чітко вказано, що якщо людина не прибуде, то буде підлягати адміністративному покаранню. Це юридично неправильно, тому що є різні обставини. Бувають певні причини, зокрема і визначені законодавством через які людина може не прибути в територіальний центр. А зараз уже чітко деталізували, що якщо особа не з’явилася без поважних причин, то тоді вже на неї чекає відповідальність згідно вимог чинного законодавства”, – відзначив Ігор Гусєв.

Зміни внесли лише у повістку первинного оповіщення. Це той документ, який вперше вручають військовозобов’язаним, щоб вони з’явилися для уточнення даних. У повістках на відправку у військові центри змін немає.

Юристи зазначають, що відмовитися від повістки громадяни не мають права, але радять уважно вивчити її перед тим, як підписувати.

Віталій Чемерис

This website uses cookies.