Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Підряднику байдуже, що на підприємстві загинули двоє молодих хлопців…”

10 січня у Теребовлянському районному суді слухали резонансну справу про загибель двох молодих працівників на місцевому підприємстві «Колос-2».

3 серпня 2017-го під час виконання будівельних робіт загинув 21-річний Андрій Михасик із Теребовлі, а 8 червня 2018-го на тому ж об’єкті трагічно обірвалося життя 20-річного Володимира Солтиса із Плебанівки. Директором підприємства «Колос-2» на той час був Степан Никеруй, будівельними роботами керував підрядник Юрій Парамей, – пише “НОВА…”.

 

Матеріали справи знаходяться в суді від жовтня 2021-го. І хоча минуло вже більше року, проте відбулося лише кілька засідань по суті. В суді наразі допитали батьків загиблого Володимира — Любов і Романа Солтисів. Затягнулося слухання через ще двох працівників підрядної компанії, які заявили, що вони теж потерпілі, але чомусь аж тоді, коли справу передали до суду. Проте на засідання не з’являються, не дають покази, не відстоюють справедливе покарання підсудного. Яку мету переслідують — наразі невідомо.

На вчорашньому засіданні суд досліджував письмові докази. Прокурор серед іншого надав статут підприємства «Колос-2», штатний розпис, журнали реєстрації підприємства, договір на виконання будівельно-монтажних робіт підрядником, трудові договори з працівниками підрядної компанії, висновок з Управління Держпраці, висновки експертиз та інші документи.

Під час ознайомлення з письмовими доказами захисник підрядника заперечував належність деяких. Натомість прокурор Ігор Середзінський обґрунтовував кожен із документів. Наводив аргументи і представник матері загиблого Андрія Михасика Володимир Твердохліб.

Батьки загиблого Володимира Солтиса.

— Під час розслідування справи про загибель мого сина Володимира і його колеги Андрія Михасика правоохоронці заминали справу, фабрикували матеріали, а тепер обвинувачуваний хоче «вийти сухим із води» в суді, — обурилась Любов Солтис. — Підрядник разом зі своїм адвокатом і так званими потерпілими затягують розгляд справи, щоразу щось вигадують, аби уникнути відповідальності. Так звані потерпілі не з’являються до суду, їм соромно глянути нам у вічі, бо ж «підіграють» обвинувачуваному. Підрядник поводиться зухвало, йому байдуже до того, що загинули двоє молодих хлопців… Бригада працівників під його керівництвом виконувала висотні роботи, але не була забезпечена ні поясами безпеки, ні касками, ні іншим необхідним спорядженням. Діти загинули через грубе порушення техніки безпеки.

Президент відзначив державними нагородами військових з Тернопільщини посмертно

Смертельна аварія у Тернополі (ФОТО)