Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Помер багаторічний керівник Тернопільського обласного театру ляльок (ФОТО)

Відійшов у вічність засновник та колишній багаторічний керівник Тернопільського обласного театру ляльок (нині театр актора і ляльки), заслужений працівник культури України Юліан Георгійович Кройтор (12 січня 1930 – 15 січня 2023).

Чоловік працював в районному відділу культури у смт Мельниця-Подільська на Борщівщині, в Тернопільському міському будинку культури та обласному будинку народної творчості, робота в ансамблі танцю «Надзбручанка», в Тернопільському обласному управлінні культури, у ляльковому театрі та в обласній філармонії.

“Сьогодні ми дякуємо Юліану Георгійовичу за його неоціненний внесок у розвиток культурно-мистецького життя, за щирість і мудрість, за посіяне ним зерно, яке нині дає щедрий врожай на ниві культури рідного краю. Висловлюємо співчуття рідним та близьким покійного. Вічна пам’ять світлій Людині та наша щира молитва”, – йдеться у дописі Департаменту культури та туризму ТОДА.

До слова, Юліан Георгійович Кройтор (нар. 12 січня 1930, м. Чернівці, Україна — 15 січня 2023) — український культурно-освітній діяч. Батько Ірини Ізотової. Заслужений працівник культури УРСР (1967). Член СТДУ (1972). Почесний громадянин міста Тернополя (2020).

Аферисти здають в оренду неіснуюче житло: тернополянка втратила 20000 грн

Сім’я з Тернопільщини вирощує екзотичні рослини (ФОТО)