Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Вступ-2023: як відбуватиметься вступна кампанія цього року

 У 2023 році абітурієнти складатимуть Національний мультимедійний тест, який складатиметься з двох обов’язкових предметів: українська мова та математика та одного додаткового предмета на вибір вступника з переліку: історія України, іноземна (англійська, французька, німецька, іспанська) мова, фізика, хімія, біологія.

Незалежно від обраного вступником додаткового предмета позитивний результат НМТ дозволить подавати заяву для вступу на будь-яку спеціальність з урахуванням вагових коефіцієнтів, установлених для предметів на різні спеціальності.

«НМТ буде складатися вступником протягом одного дня у форматі комп’ютерного тестування загальною тривалістю 180 хвилин. Складання НМТ в один день зменшує безпекові ризики учасників тестування, робить більш безпечною та простою організацію проведення НМТ, дозволяє уникнути зайвих логістичних витрат державі та родинам учасників випробувань», – сказав Сергій Шкарлет, міністр освіти та науки України.

Учасники НМТ проходитимуть тестування з 3 предметів в один тестовий день.  Учаснику буде надано 180 хвилин для виконання всіх 3 предметних блоків НМТ.

Частина НМТ з історії України передбачатиме завдання, що охоплюють період другої половини XVI – початку XXI століття. Завдання НМТ з іноземної мови стосуватимуться читання, лексики та граматики (завдань на аудіювання та письма в тесті не буде).

 Реєстрація на НМТ-2023 стартуватиме у квітні. Демонстраційний варіант НМТ підготують не пізніше травня 2023 року.

НМТ проходитиме в 2 сесії: червень – основна сесія НМТ, червень-липень – додаткова сесія.

Мінімальний прохідний бал НМТ дорівнюватиме щонайменше 10% від максимальної кількості балів з кожного предметного блока мультипредметного тесту.  Під час вступної кампанії абітурієнт зможе подати 20 заяв, з них до 5 на бюджет.

Абітурієнти з окупованих території матимуть змогу вступати дистанційно.  Замість результатів НМТ 2023 року вступник зможе скористатися результатами ЗНО 2020-2021 років та результатами НМТ 2022 року.

Конкурсний бал для вступу на бюджетну форму навчання у 2023 році дорівнюватиме 130 балам і вище.

ДПА у 2023 році не буде.

Неймовірна зустріч: захисник Михайло Діанов та співачка Даша Астаф’єва поділилися спільними фото

Ще жити і жити: у боях за Україну загинув молодий тернополянин