Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Чоловік, який на Різдво у Тернополі вбив свою дружину, замість тримання під вартою просив про домашній арешт

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу захисника підозрюваного у вбивстві на ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду щодо обраної міри запобіжного заходу – тримання під вартою.

Згідно ухвали, чоловік мав перебувати під вартою до 7 березня 2023 року без визначення розміру застави. Та в апеляційній скарзі сторона захисту пом’якшити запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

«Адвокат мотивувала своє прохання, вказавши, що жодних ризиків, передбачених ст. 177 КПК України, у суді не було доведено, будь-яких спроб Олегом Б.(підозрюваний) перешкоджати встановленню істини, зокрема приховати сліди злочину з метою уникнення відповідальності чи впливати на свідків – не встановлено», – кажуть в Тернопільському апеляційному суді.

Відомо, що 7 січня 2023 року, приблизно о 19 год., між чоловіком та його дружиною через документи на квартиру, в якій вони спільно проживали, виникла словесна суперечка. Зі слів підозрюваного, потерпіла мала намір подарувати квартиру своїм племінникам і передала їм усі документи, через що між подружжям виникла словесна суперечка, в ході якої у підозрюваний зважився на вбивство.

«Пенсіонер узяв на кухні порожню пляшку з-під вина і наніс потерпілій декілька ударів по голові. Коли дружина впала, вже кухонним ножем декілька разів ударив її у шию та груди, таким чином умисно вбив її. Про скоєне розповів сусідам, і сусіди викликали поліцію. Олега Б. було затримано в порядку ст. 208 КПК України та вручено письмове повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 115 КК України. Відповідно до ст.12 КК України, цей злочин належить до категорії особливо тяжких і передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років», – йдеться у матеріалах кримінальної справи.

Колегія суддів Тернопільського апеляційного суду апеляційну скаргу захисника підозрюваного залишила без задоволення, а ухвалу слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду – без змін.

На Тернопільщині водолази шукали тіло зниклої безвісти жінки (ФОТО, ВІДЕО)

“Люди, ви що робите?”: У Тернополі в будинку хтось забив каналізацію бетоном (ФОТО)