Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Воював на боці «ДНР» на Херсонщині: прокуратура Тернопільщини повідомила про підозру у дерзраді

Повідомлено про підозру в державній зраді громадянину України, що воював на боці «ДНР» на Херсонщині.

За процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру донеччанинові у державній зраді та у добровільній участі в незаконних збройних воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України КК України).

За даними слідства, громадянин України на початку березня 2022 року добровільно перейшов на бік ворога, вступивши до збройного воєнізованого формування – «113 стрелковый полк мобилизационного резерва» терористичної організації «ДНР».
Упродовж березня – квітня 2022 року підозрюваний на посаді начальника штабу батальйону брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України. У цей час він здійснював матеріально – технічне забезпечення очолюваного батальйону; організовував облаштування та діяльність блокпостів; забезпечував охорону об’єктів на окупованих територіях; організовував евакуацію поранених і вбитих учасників «ЛНР», «ДНР» та військовослужбовців країни-агресора. Також він виконував інші злочинні завдання на тимчасово окупованих територіях поблизу населених пунктів Кізомис, Томина Балка, Широка Балка, Станіслав, Херсон, Білозерка.
Спеціальне досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Тернопільській області, повідомляє пресслужба Тернопільської обласної прокуратури.

У Тернополі з кранів тече освячена Йорданська вода

На Тернопільщині чоловік хотів купити талони на пальне за акційною ціною і втратив гроші