Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

22 тисячі сухих борщів і супів приготували волонтерки з Лановеччини для ЗСУ

На Лановеччині діє громадська організація «Сила жінок — в єдності», яка готує смаколики нашим захисникам на передову. За місяці масштабної війни виготовили десятки тисяч сухих борщів та супів, використали тонни овочів.

Рік тому на Лановеччині почала діяти громадська організація «Сила жінок — в єдності». Ініціатива створення такого об’єднання належить Тетяні Важельській та Тетяні Карякіній. Як відомо, у час війни росії проти України закордонні донорські об’єднання заохочують активних і дієвих українців до участі у різних грантових проєктах. Це справа клопітка, але тим, хто бажає позитивних змін у своїх громадах, хто має безліч планів та ідей, реалізація добрих задумів завжди під силу, – пише інформаційний ресурс Lan News.

Відтак, згуртувавши однодумиць із Борсуківської і Лановецької громад, співпрацюючи з Українським Жіночим Фондом, Тетяна Важельська пише грантові заявки, виграє проєкти, організовує важливі та корисні зустрічі та залучає активних жінок до дієвостей на підтримку воїнів ЗСУ.

— Відколи триває повномасштабне вторгнення, — розповідає Тетяна Важельська, — ми створили у Борсуківській громаді так званий жіночий тил. Маємо 30 неймовірних жінок: позитивні, роботящі, надійні. Багато з них стали членкинями ГО «Сила жінок — в єдності». Ці господині сушили овочі, горох та м’ясо, а у певний день, зазвичай, це неділя, збиралися й розфасовували усе насушене на порції. Таких зустрічей ми провели дев’ятнадцять. Нерідко з мамами приходили діти, також допомагали розфасовувати та складати продукцію. Всі мали гарний настрій, працювали з думкою про перемогу та любов’ю до наших захисників.

Їхня дружня команда виготовила 22 000 штук сухих борщів і горохових супів масою по 100 грамів. Для цього використано 10 тонн овочів, а в результаті отримано 2,2 тонни сушеної продукції. Відварено 3 мішки по 40 кг гороху; використано 700 кілограмів курячого м’яса. Український Жіночий Фонд надав побутову техніку — це 4 сушарки і 6 блендерів, фартухи, шапочки та фасувальні пакети.

Новий графік: як вимикатимуть світло на Тернопільщині з 26 грудня до 1 січня

“Закоханий подарував різьблену скриньку”. Музей на Тернопільщині поповнився цікавим експонатом