Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Із болем допомагає впоратись песик”. У Тернополі психологи працюють з дітьми із зони бойових дій

У Тернополі психологи допомагають дітям із родин внутрішньо переміщених осіб подолати внутрішні травми. Застосовують хібукі-терапію – відновлення завдяки іграшці.

“Що може допомогти в такі нелегкі часи дітям? Особливо якщо вони не в своєму домі, часто розділені з родиною, бояться сирен і людей.
Дякуємо, що окрім можливості духовної підтримки, продуктової допомоги, маємо в Архикатедральному Соборі УГКЦ Тернополі ще й потужну психологічну підтримку.
Дякуючи проекту маленькі переселенці мають нагоду отримати від хібукі-терапевта свого друга. Свого песика-обіймаку , який допомагає пережити травму, впоратися з болем, втратами. А ще песик Хібукі вміє слухати, не перебиваючи. Може витерти сльози з очей своїми довгими вушками. Може стати тим, хто втішить і зрозуміє. Хібукі — це іграшка-модель, деталі якої ретельно продумані й виважені, – йдеться в дописі.

Терапевтична методика роботи з дитячою травмою Хібукі-терапія є новою для України. Творцем Хібукі-терапії став доктор Шай Хен-Галь під час другої ліванської війни в Ізраїлі. З того часу Хібукі допомагав дітям багатьох країн переживати травму, відновлювати психічне здоров’я й повертатися до життя. Дякуємо психологу Тетяні Гусєвій, психотерапевту Марії Хомів, Дафні Шарон-Максимовій — психотерапевтці, навчальній тренерці з Хібукі-терапії для українських психологів”.

“Руки опускаються”: у Скалаті вирвали табличку з входу до церкви Святого Миколая (ФОТО)

Легалізація казино в Україні