Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополянин повірив телефонним незнайомцям і втратив 59500 грн: що сталося

У шахрайську пастку потрапив 62-річний житель Тернополя. Чоловік повірив телефонному незнайомцю, який представився працівником банку і перекинув на невідомий йому рахунок майже 60 тисяч гривень.

Зі слів потерпілого, до нього начебто зателефонували з банку і повідомили, що невідомі особи намагаються викрасти гроші з його картки. Співрозмовник порадив чоловіку задля безпеки перекинути кошти на інший рахунок. Тернополянин повірив та виконав усі вказівки псевдопрацівника банку. Зайшовши в мобільний банківський додаток, він перерахував гроші з трьох своїх карток на номер рахунку, який йому продиктував телефонний незнайомець.

Загальна сума – 59 500 гривень. Після трансакції співрозмовник більше не виходив на зв’язок, а потерпілий звернувся за допомогою до працівників поліції.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські вживають оперативно-розшукові заходи для розкриття афери.

Співробітники поліції вкотре радять жителям краю не довіряти телефонним незнайомцям, які розповідають про проблеми з банківськими картками. Завжди перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють та перетелефонуйте до банку за номером, вказаним на платіжній картці, або ж на офіційному сайті установи. Будь-які операції з платіжною карткою краще проводити особисто у відділенні банку. За жодних обставин не переказуйте ваші кошти на будь-які інші рахунки та рахунки третіх осіб

Якщо все ж таки ви стали жертвою шахраїв, не зволікайте телефонуйте на лінію 102, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Віддав своє життя за Україну: у Тернополі попрощалися із працівником “Тернопільміськсвітло”

Графіки уже не діють: на Тернопільщині аварійні вимкнення електроенергії