Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Лакофарбові матеріали для естетичного та стійкого покриття

Якщо ви плануєте провести косметичний чи глобальний ремонт, надважливо правильно підібрати якісні та стійкі лакофарбові матеріали. За допомогою фарби, емалі чи тинькування легко можна створити оригінальний ефект, захистити поверхню від пошкоджень. Пропонуємо короткий огляд найпопулярніших лакофарбових матеріалів. 

Декоративная штукатурка БРИЗ Ircom Decor 15 кг

Декоративні тинькування для вишуканих ефектів 

За допомогою декоративного тинькування можна створити незвичайний ефект – венеційське тинькування, імітацію шкіри, дерев’яної текстури. Одне з найвідоміших тинькування — БРИЗ Ircom, котре широко застосовується при декорування офісів, залів, магазинів, а також інтер’єрів житлових помешкань.

Використовуючи суміш та допоміжні інструменти, на поверхні можна створити унікальні ефекти, що імітують фактуру дерева, шкіри, текстилю.

Серед основних переваг тинькування варто відзначити:

  • екологічно чистий матеріал, без запаху, токсичних речовин;
  • доступна ціна;
  • висока якість;
  • гарна пластичність;
  • можливість колерувати в різні відтінки;
  • готове покриття відрізняється гарною стійкістю до різноманітних агресивних факторів.

Ще одне оригінальне тинькування — «Китайський шовк»,також бренду Ircom. Це декоративний акриловий матеріал, котрий при висиханні створює однорідну, шовковисту поверхню з характерним специфічним блиском.

Стійкі інтер’єрні фарби 

Один з найвідоміших виробників цієї категорії — Sniezka, котрий пропонує латексну інтер’єрну фарбу. Цей матеріал відрізняється стійкістю до механічних ушкоджень, тертя, багаторазового миття. Фарба не розбризкується при нанесенні, відрізняється економним виходом, забезпечує «дихання» стін.

Якщо ви плануєте фарбування фасадів, тоді варто звернути увагу на резинову латексну фарбу, котра створює шовковисто-матову поверхню. Особливий склад фарби забезпечує високий рівень еластичності, котрий дозволяє готовому покриттю звужуватися та розширятися під впливом різних кліматичних факторів.

Резинова фарба розроблена для покриття дахів з бетонної та керамічної черепиці, фасадів будинків, шиферу, цегляних та кам’яних кладок, асфальту, сталевих поверхонь. Резинова фарба створює міцну плівку, котра захищає поверхню від пошкоджень, вологи.

Грунт-емаль 3 в 1 Sniezka Na Rdze RAL 7024/R18 графітовий напівматовий 650 мл

Емалі для максимального захисту 

Високоглянцеві емалеві фарби відрізняються стійкістю до впливу кислот, прямих сонячних променів, бензину. Саме тому емалеві фарби найчастіше обираються для фарбування транспортних засобів, а також інших поверхонь, котрі використовуються на вулиці, під дощем, снігом та палючим сонцем.

Емаль не втрачає насиченості кольору протягом 10 років, навіть якщо поверхня, яку вона покриває, постійно знаходиться під прямими сонячними променями. Емаль можна наносити на дерев’яні, металеві поверхні, також рекомендовано наносити на трубопроводи, ворота.

Лакофарбові матеріали з високим рівнем стійкості до негативних факторів у широкому асортименті представлені в магазині «ОколоРемонта».

Стабілізаційний графік погодинних вимкнень електрики на Тернопільщині на 2 грудня

Потужне зіткнення на Теребовлянщині: є потерпілі, рух ускладнений (ФОТО)