Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Скільки коштує заміна проводки у квартирі і де знайти кваліфікованого майстра

Електрична проводка в будинку невидима, але вона має важливу роль у комфорті людини.

Раніше у квартирах з електроприладів були тільки холодильник і телевізор, а сьогодні техніки набагато більше. І все вимагає того, щоб система електропроводки була якісною і правильно встановлена. Для цього можна звернутися на https://kiev.kabanchik.ua/ua/tag/pomenyat-provodku до досвідченого майстра.

Заміна електропроводки є правильним рішенням. Професійна послуга потрібна під час ремонту в квартирі, або коли стара система не справляється з навантаженням. Заміну проводки роблять відкритим або прихованим способом. Відкритий варіант передбачає зовнішні роботи, а прихований – застосування перфоратора.

Що входить у заміну проводки у квартирі

По закінченню певного часу кабелі зношуються, тому в обов’язковому порядку необхідно їх замінити.

Стара проводка може призвести до таких проблем, як:

  • короткі замикання можуть стати причиною різних проблем, зокрема пожеж;
  • іскріння розеток і вимикачів;
  • струми витоку;
  • відключення світла.

Тому заміну проводів потрібно проводити після закінчення терміну експлуатації.

Початковою точкою монтажу є розподільна коробка. Якщо майстер досвідчений, то він може легко прокласти електропроводку з використанням старих каналів.

Прокладка проводиться за допомогою трижильних кабелів, оскільки мідь відрізняється гнучкістю і її зручно монтувати. Цей кабель складається з фази, ізоляції, землі, заповнення і оболонки.

Вартість робіт

Вартість електромонтажу розраховується на оціночній консультації з майстром. Ціна заміни проводки залежить від індивідуального прайс листа. Заміна електропроводки у квартирі із залізобетонними стінами обійдеться дорожче, ніж у квартирі з цегляними або гіпсовими перегородками.

Майстри не ремонтують проводку частково, вони рекомендують міняти її повністю. Замовнику краще прислухатися до порад електрика і вибирати кабель згідно з його вимогами. На остаточну вартість послуги впливає площа приміщення, кількість розеток, світильників і вимикачів, встановлення додаткових систем, обраного матеріалу і способу укладання кабелю, стану електрозахисту.

Електромережа в будинку відіграє важливу роль у комфортному житті. Монтаж електропроводки повинен проводитися професіоналами своєї справи – виконавці з Kabanchik.ua відповідально ставляться до виконання завдань.

На Тернопільщині повертають вказівники населених пунктів

Як підприємцю правильно вести облік доходів. Нові вимоги