Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині подружжя пенсіонерів хотіли отримати соцдопомогу і втратили 33000 грн

У шахрайську пастку потрапило подружжя пенсіонерів з Тернопільського району. Вони сподівалися отримати соціальну допомогу, а натомість у них з банківських карток викрали гроші. Загальна сума – понад 33 000 гривень.

Як встановили правоохоронці, потерпілі ще в червні на одному із сайтів зареєструвалися на оформлення виплат від міжнародної організації. Нещодавно до них зателефонував незнайомець, який представився працівником банку. Перепитав у них чи вони оформляли допомогу від міжнародного фонду і чи отримували виплати. Почувши у відповідь, що реєструвалися, але кошти не отримали, співрозмовник почав переконувати пенсіонерів, що для того, аби гроші їм надійшли потрібно провести деякі банківські операції. Люди повірили і виконали усі вказівки незнайомця: продиктували йому коди з SMS-повідомлень, які надійшли їм на мобільні. Як наслідок, з їхніх банківських карток зникли усі гроші.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Тривають заходи для розкриття злочину.

Поліцейські вкотре застерігають краян: не довіряйте телефонним незнайомцям, особливо, коли йдеться про гроші. Не розголошуйте дані своїх банківських карток та зміст отриманого SMS-повідомлення іншим особам. Встановіть індивідуальні ліміти на операції з вашою платіжною карткою. Перевіряйте інформацію про грошові виплати на офіційних джерелах.

Якщо ви випадково розкрили дані платіжної картки – негайно заблокуйте її. Також по випадки шахрайства повідомляйте на лінію 102, повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

На Тернопільщині у рідному селі зустріли на колінах полеглого Героя (ФОТО)

У Ланівцях каналізацію забило справжніми грішми: євро та фунти (ВІДЕО)