Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

50 Героям присвоїли звання «Почесний громадянин Тернопільської області» посмертно (ВІДЕО)

50-ом уродженцям Тернопільщини присвоєно посмертно звання «Почесний громадянин Тернопільської області».  Таке рішення ухвалили під час сесії Тернопільської обласної ради. Серед них – учасники Революції Гідності, Герої російсько-української війни, активісти. 2 листопада у Тернополі відзнаки вручили рідним полеглих Героїв.

«Завдяки їхньому подвигу ми сьогодні маємо Україну. Це Герої, які боролись за Україну до останнього свого подиху. Це ті, чия відвага не знає меж. Це ті, хто є прикладом для багатьох наступних поколінь українців. Глибока вдячність рідним полеглих Героїв за їхніх  чоловіків, синів, батьків, братів. Розділяємо разом з ними біль втрати», – сказав Володимир Болєщук, перший заступник голови Тернопільської обласної ради.

Військовий Олександр Стадник приїхав на декілька днів з передової, аби отримати відзнаку свого батька – Олександра. Чоловік був громадсько-політичним діячем, депутатом облради, учасником Революції Гідності. Його життя обірвалось два роки тому. Олександра Стадника знали як відповідального керівника і справжнього патріота.

«Ця відзнака – це пам’ять що його не забули, не забули його вчинки, добрі справи,  не забули те, що він робив для області, для України і для людей»,- розповів Олександр.

Звання «Почесний громадянин Тернопільської області» посмертно присвоєно і Олександру Орляку. Його було всього 23 роки, коли він вступив до лав ЗСУ. Наступний свій день народження хлопець зустрічав вже на полі бою. У лютому 2015-го Олександр загинув поблизу Дебальцевого на Донеччині. Відзнаку вручили матері Героя Лесі Орляк.

«Насправді Герої, які першими пішли захищати Україну у 2014-2015 роках вони були тою основою нашої нової української армії і за це їм велика шана і велика вдячність. Ми складаємо їм вічну шану і вдячні всім тим хлопцям, які сьогодні на передовій, які бережуть наш з вами спокій»,- сказала Леся Орляк.

Доля часто випробовувала Сергія: Тернопільщина попрощался із справжнім патріотом (ФОТО)

“Вшануймо добру пам’ять про воїна Віктора…” Тернопільщина прощається з Героєм