Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

10 найкращих продуктів для здорового харчування та кілька корисних порад по його дотриманню 

Харчування здоровою їжею – це просте завдання, особливо для тих людей, яким це конче необхідно. Головне дотримуватися порад дієтологів та розуміти, які страви стануть корисними, а від чого прийдеться відмовитись взагалі. Також, не треба забувати про фізичну активність, яка сприяє кращому засвоєнню багатьох продуктів.

Енергію потрібно набирати та віддавати збалансовано, тому треба старатися меньше часу проводити сидячи, або лежачі на дивані перед телевізором. При цьому, не варто забувати про сніданок, бо це найважливіший прийом їжі за весь день. А під час смачної та корисної трапези, можна запустити vip-casino с гральними автоматами на будь-який смак. 

Які продукти можна долучити до щоденного меню 

Щоб харчування було дійсно корисним і смачним, треба долучити деякі особливі продукти до щоденного раціону. У першу чергу, це риба, яка збагачена вітаміном Д, омегою-3 та іншими корисними мікроелементами. Також, варто загострити увагу на:

  • Цільнозерновому хлібі, який не містить швидких вуглеводів. Навпаки, у ньому є клітковина, жирні кислоти, залізо і так далі;
  • Сезонних овочах, типу коренеплодів восени та взимку. Стосовно фруктів, ті ж самі яблука можна їсти, але не зловживати (1-3 плоді на день);
  • Натуральний йогурт без будь-яких добавок, чи з невеликою кількістю ягід чи домашнього варення;
  • Яйця курей, які корисні не тільки завдяки білку, тому що там є вітаміни різних груп, наприклад, В1, В6, В12 і тому подібне.

У 70 грамах сиру міститься така ж кількість протеінів, як у 100 грамах м’яса чи риби. При цьому, тут є кальцій, який дуже важливий для здоров’я кісток та зубів. Вибрати необхідний сир можна по своїм уподобанням.

Далі по важливості, йде м’ясо курки або індички, бо у ньому приховано багато білку. Також, білок, який легко засвоюється присутній у морепродуктах. А, для поповнення запасу амінокислот та антиоксидантів, можна спробувати зелену гречку (виглядає, як звичайна, тільки не смажена). Для підвищення тонусу ідеально підійде трав’яний чай з медом.

Корисні поради, які допоможуть підтримувати здорове харчування

В першу чергу необхідно потурбуватися про сніданок, адже від нього залежить самопочуття людини до кінця дня. Головне, він повинен бути поживним та збалансованим. Тут повинні бути продукти вуглеводами, що всмоктуються повільно, тоді вони не відкладатимуться у жирові клітини. 

Планувати прийом їжі треба таким чином, щоб було мінімум три трапези. Також, серед страв треба обирати ті, що збагачені харчовими волокнами, типу цільнозернових продуктів. А, щоб в організмі не стався дисбаланс вітамінів та мінералів, треба поєднувати обраний раціон з фруктами та овочами. 

На обід краще їсти рибу, ніж м’ясо, бо в ній багато жирних кислот, які запобігають розвиненню серцево-судинних хвороб. З іншого боку, жири також треба балансувати, адже організму їх потрібно не дуже багато. Також, треба мінімізувати використання цукру та солі. 

 

Тернопіль відвідав відомий танцюрист (ФОТО)

Історії тих, хто залишився, не дивлячись на обстріли: як працюють люди на заводі у Запоріжжі