Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Як жителька Микулинецької громади втратила майже 100000 грн: що сталося

Повіривши телефонному незнайомцю, який представився працівником банку, жителька Микулинецької громади втратила майже 100 000 гривень. За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

Як встановили поліцейські, до потерпілої зателефонували нібито з банку та повідомили, що з її рахунків намагаються викрасти кошти невідомі особи. Відтак порадили жінці зняти гроші з карток та перекинути їх на свій номер телефону. Потерпіла виконала усі вказівки співрозмовника, який постійно тримав її на зв’язку та не давав можливість покласти слухавку.

Знявши усі кошти, жінка понад 64 000 гривень перечислила на номер свого мобільного та більше 35 000 на номер телефону, який продиктував їй «працівник банку». Проте кошти на рахунок жінки так і не надійшли. Загальна сума, яку втратила заявниця, – майже 100 000 гривень.

Тривають оперативно-розшукові заходи для розкриття шахрайства. Правоохоронці нагадують, що працівники фінустанов ніколи не проводять жодних операцій з картками в телефонному режимі. У жодному разі не знімайте гроші з картки та не перекидайте їх на невідомі вам рахунки. Якщо до вас навіть і телефонують нібито із банку і розповідають, що картку заблоковано, або ж з неї намагаються зняти кошти, варто перевірити інформацію. Зателефонуйте за номером телефону банківської установи, який зазначений безпосередньо на вашій картці чи номерами телефонів, які є на офіційних сайтах банківських установ, в яких ви обслуговуєтесь.

На Тернопільщині – нова хвиля прибуття внутрішньо переміщених осіб

«Все буде добре. Хто, як не ми, перемога за нами!»: історія загиблого Героя з Чорткова