Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополянка виступила на популярному шоу в Австралії

Тернополянка Марія Борисяк разом із подругою Владою виступила на шоу «Австралія має таланти».

Українські танцівниці Влада та Марія зворушили суддів та глядачів AGT танцювальною програмою, яка представляла собою «відверту заяву про свободу», через два місяці після втечі з охопленої війною країни, – пише іноземне видання 7news.

Виконавицям 21 і 19 років, вони виконали зворушливу танцювальну програму разом зі своєю новою «сім’єю» австралійських танцюристів.

Спілкуючись із суддями напередодні виступу, Влада та Марія розповіли, що їхні родини та друзі залишилися в Україні. Батько Влади зараз захищає рідну країну.

Жасмін Страга, член ради директорів Всесвітньої циркової федерації, супроводжувала дівчат на прослуховування AGT. Саме вона допомогла приїхати дівчатам на конкурс до Австралії.

«Ми запитали їх, як ми можемо їм допомогти», — згадувала вона першу зустріч з  дівчатами. «Поки ми розмовляли через Zoom, були сирени, тому що Київ бомбили. Це миттєво дало мені повний газ і сказало: «Ми повинні витягнути цих дівчат», – згадувала вона.

Влада розповіла, що найважче їй згадувати день, коли вона зателефонувала матері, яка сказала їй: «Владо, мені треба тікати», оскільки місто бомбили.

«Я не знаю, що робити», — сказала вона про ці важкі дзвінки.

Марія розповіла, що дівчата «не можуть дочекатися, коли закінчиться темрява», пояснивши, що їм довелося «самим ввімкнути світло».

Коли вони вперше вийшли на сцену, суддя Девід Уолліамс запитав дівчат, що вони планують на свій виступ. Танець супроводжувався українською музикою, що перекладається як «Я вільний».

«Ми українці, і ми – вільні», – сказала Влада.

Потім танцюристи виконали рухливу програму спочатку просто як дует, а потім за підтримки ансамблю австралійських танцюристів.

Маленький синочок залишився без батька: Тернопільщина попрощалася із Героєм Михайлом (ФОТО)

Наруга над державним символом: житель Лановеччини порвав український прапор