Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Росіяни показали морок власного світосприйняття”. У Тернополі відновили електро- і водопостачання

Вчорашній масований ракетний удар росією по Україні – найбільший по енергетичній інфраструктурі України від початку російського вторгнення. Зруйновано деякі стратегічні об’єкти. Через це багато областей залишились без енергоресурсів. Та вже за ніч вдалося відносити у значній частині.

“Напередодні запоребрикові покидьки знову організували нищівну атаку на українські міста. Марили, що всі ми в темряві, без централізованого водопостачання і мобільного зв’язку, негайно молитимемо про капітуляцію. Натомість вони вкотре всій планеті продемонстрували морок власного світосприйняття, – йдеться в дописі КП “Тернопільводоканал”.
Так, виникли проблеми. Та велетенськими зусиллями різноманітних служб, передусім енергетиків, вони стали короткочасними. Зокрема, в Тернополі світла та води не було лише кілька годин. Ще кілька обертів хвилинної стрілки фахівці КП “Тернопільводоканал” витратили для заповнення системи водою і виходу на звичні обсяги потужностей. Варто розуміти, що системи водопостачання і водовідведення мають інерційний хід, отже миттєво запрацювати з відновленням електроенергії не могли.
У цю непросту для України пору “експерти”-самозванці часто спекулюють темою генераторів. Декотрі вже навіть “зобов’язали” наше та інші комунальні підприємства з усіх боків обставитися такими машинами з перетворення енергії. Мовляв, знаємо краще.
Мусимо повернути їх до реальності. Генератори, навіть великих потужностей у необмеженій кількості, не здатні вивести на звичний режим роботи всі об’єкти “Тернопільводоканалу”. Для цього повинна існувати цілісна система такого електроживлення. А генератори так не вміють. Тож використовуємо їх із розумом. Наприклад, учора з перших хвилин завдяки генераторам усі процеси були керованими та скоординованими. Це, а також фахова робота наших чергових працівників, дозволили уникнути лиха, зокрема екологічного.
Уже сьогодні вранці розпочали аналіз усіх дій під час вчорашньої надзвичайної ситуації. Обов’язково розберемо огріхи та покращимо алгоритм роботи після висновків. Водночас сподіваємося, що наші герої в усіх родах військ продовжать гарантувати нашу безпеку. Зберігаймо голови холодними! Слава Україні!!

Третя світова? Росія завдала ракетного удару по Польщі

Три позашляховики і реанімобіль для військових від УГКЦ Тернопільщини