Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

“Прошу зняти з мене браслет через перебої з електрикою”, – підсудний у справі про смертельну аварію в Петрикові

Уже більше року Тернопільський міськрайонний суд слухає резонансну справу про загибель двох подруг у ДТП в Петрикові. Проте від початку війни практично не відбувається розгляд матеріалів.

Засідання, призначене на 29 листопада, знову довелося перенести через неможливість належно повідомити одну із потерпілих – сестру-близнючку загиблої. До суду не прийшли й інші потерпілі, не було свідків, яких мають допитати. Прибув з адвокатом лише обвинувачуваний – експодатківець Олег Струнь, який вчинив смертельну аварію, – пише “НОВА…”.

ДТП сталася 8 жовтня 2005-го року близько 22.00. 16 річну Наталю Гнатієвич та 17-річну Світлану Козлюк на високій швидкості збило авто, коли вони поверталися з Тернополя додому. Відкинуло в рів тоді й хлопця, який супроводжував їх – Володимира Сеня. Хлопець дивом вижив. Суд допитав його як свідка. Допитали також сестру загиблої, яка не з’являється на останні засідання, та матір іншої загиблої.

Підозрюваний Олег Струнь після аварії переховувався в росії, його оголошували у міжнародний розшук. Минуло понад 15 років і 29 червня 2021 року він прийшов у поліцію та зізнався в скоєному. Йому вже нічого не загрожує, оскільки минули терміни давності притягнення до кримінальної відповідальності. Після того поновили розслідування справи. Олегу Струню оголосили підозру, суд обрав міру запобіжного – тримання під вартою. За ґратами підсудний перебував до січня 2022-го, а далі Тернопільський апеляційний суд дозволив йому вийти під домашній арешт.

З початком війни судові слухання неодноразово переносили через різні причини: адвокат підсудного пішов служити в ЗСУ, не з’являлися потерпілі, прокурорка.

“Працівники поліції не змогли встановити місце перебування потерпілої. Надійшов рапорт про те, що за місцем реєстрації та за місцем проживання протягом тривалого часу вона відсутня. Правоохоронці не змогли вручити повістку. На телефонні дзвінки потерпіла не відповідає, хоча її номер активний. Сторона обвинувачення позбавлена можливості повідомити їй про час і дату проведення судового розгляду”, – повідомила прокурорка Оксана Соболь.

“Питання щодо можливості й способу повідомлення потерпілої щодо проведення засідання вичерпані, водночас ще є можливість повідомити секретарем судового засідання за номером мобільного телефону”, – зазначив суддя Любомир Базан.

Суддя повідомив, що на номер телефону потерпілої буде відправлено повістку, а також повістку скерують через програму діловодства суду.

Оскільки закінчується термін запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту на нічний час та носіння електронного браслета, то прокурорка клопотала про його продовження.

“Прошу суд зняти з мене електронний браслет, оскільки є перебої з електроенергією, тому виникає проблема, коли світло з’являється в нічний час”, – звернувся до суду Олег Струнь.

Суддя пішов у нарадчу кімнату, оголосить ухвалу 30 листопада.

“Любив Україну та віддав своє життя за її незалежність”. Загинув випускник Теребовлянського ліцею

Гинуть найкращі сини України: крокує країною смерть, посіяна не нашою війною