Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Обленерго зобов’язали повідомляти про відключення кожні 30 хвилин

Держава впорядковує діяльність приватних обленерго

Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), прийняла рішення про те, що оператори систем розподілу (обленерго) кожні пів години повинні оновлювати інформацію про перерви в електропостачанні споживачів із зазначенням населених пунктів, вулиць, будинків, корпусів та характеру перерв. Таке рішення було ухвалено під час засідання 10 листопада, передає Інтерфакс-Україна.

“Оператор системи розподілу зобов’язаний кожні 30 хвилин актуалізувати вказану інформацію”, – йдеться в ухвалі регулятора.

Цією постановою Нацкомісія внесла відповідні зміни до постанови від 26 березня 2022 року №349 “Про захист інформації, яка в умовах військового стану може бути віднесена до інформації з обмеженим доступом, у тому числі щодо об’єктів критичної інфраструктури”.

Документ набирає чинності з дня, наступного за днем його оприлюднення на офіційному веб-сайті регулятора.

“Це рішення було прийнято за зверненням самих ліцензіатів. Вони зазначають, що дуже велике навантаження на call-центри, оскільки споживачі не розуміють, що відбувається і вони починають шукати будь-які зв’язки з компаніями”, – зазначив член НКРЕКП Дмитро Коваленко.

Тернополянин обікрав нових родичів на понад 250 тисяч гривень

Житель Тернопільського району купував авто у “Фейсбуці” і втратив 60000 грн