Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Дизайн-код Тернополя: затверджено нові вимоги щодо розміщення вивісок

Міськрада Тернополя затвердила нові вимоги та обмеження щодо розміщення вивісок (табличко) на території Тернопільської міської територіальної громади. Такий документ розробили після петиції про впорядкування вивісок та зовнішньої реклами у місті.

У документі сформовано вісім категорій вивісок (табличок) дозволених для розміщення та додано короткий опис до кожної.

Зокрема:

  • Вивіска на підкладці (дозволяється не вище першого (цокольного) поверху та не нижче 1м від рівня входу або тротуару, однією або окремими частинами тільки в межах дверних, віконних та вітринних прорізів) загальною площею не більше 3м²  .
  • Вивіска окремими літерами (дозволяється не вище першого (цокольного) поверху та не нижче 1м від рівня входу або тротуару, однією або окремими частинами тільки в межах частини фасаду, належної особі) загальною площею не більше 3м².
  • Табличка (площею до 0,3м², не нижче 1м від рівня входу або тротуару). У разі наявності в будівлі (споруді) кількох власників (користувачів), дозволяється одна або декілька однакових за розмірами і матеріалом табличок.
  • Кронштейн (макс. площа 0,5м², мін. відстань від тротуару 2,5м, макс. відступ від стіни 0,8м, макс. висота 0,8м, макс. товщина 0,3 м).
  • Прапор, хоругва, штандарт (макс. площа 1,5м² (історичний ареал), мін. відстань від тротуару 2,5м, макс. відступ від стіни 1 м).
  • Вивіска на даху, фронтоні, вище першого (цокольного) поверху (тільки окремими літерами площею в зовнішніх межах не більше 3м², якщо особі належить не менше 75 % будівлі (споруди) або вивіска є загальною назвою об’єкту, крім ТЦ та ТРЦ за межами історичного ареалу, для яких достатньо комплексного розміщення вивісок і табличок).
  • Вивіска (табличка) на дверях, вікні або вітрині (з площею заповнення прорізу не більше 30%, а у межах історичного ареалу – тільки у вигляді вітринної вивіски, табличок на дверях, вивіски (таблички), що не наклеюється на внутрішню поверхню вітрини (віконного отвору), а також маркізи).
  • Вивіска (табличка) на огорожі та її вхідній (в’їзній) брамі, якщо особі належить не менше 75 % земельної ділянки або будівлі (споруди) на земельній ділянці (не нижче 1м від рівня входу або тротуару).
  • Вивіска на земельній ділянці у вигляді об’ємно-просторової пластики або конструкції, якщо особі належить не менше 75 % земельної ділянки.

 

На Тернопільщині викрили нарколабораторію: подробиці (ФОТО)

Чи буде у Тернополі новорічна ялинка: стартувало опитування