Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

В якому разі вимикатимуть світло на 10-12 годин: описали найгірший сценарій

Негативний сценарій можливий під час обстрілів у період сильних морозів.

Взимку в Україні можуть відключати електроенергію на 10-12 годин у разі, якщо великі морози співпадуть з ракетними атаками росії на інфраструктуру.

Про це повідомив нардеп, голова парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Вже сьогодні ми бачимо похолодання, і в наступні дні буде мороз. Це збільшує споживання електроенергії, і в такій ситуації енергосистемі працювати ще важче. Коли  пік споживання електроенергії припадає від 5 години вечора і до 10 години вечора, то варто в такий період часу економити або споживання перенести в ніч. Це трішки допоможе і це зменшує навантаження на енергосистему.

Коли температура – 2-3 градуси морозу, це може бути один сценарій. А коли температура – 10-15 градусів морозу плюс є ще ракетні обстріли… Скажімо так, якщо буде розвиватися негативний сценарій – коли будуть великі морози і будуть додаткові обстріли – то, можливо, такі відключення і можуть сягнути 10 годин. Але всі працюють над тим, щоб найбільш ймовірний сценарій був таким, щоб відключення не доходили до 12 годин, – пояснив Андрій Герус.

Він додав, що нині триває робота над тим, щоб максимально відновити ті підстанції, які внаслідок ракетних обстрілів зупинили свою роботу.

Джерело: ТСН.

Під колеса авто потрапив тернополянин: чоловік в реанімації

Через ДТП на Збаражчині травмувались люди: деталі